Наступний президент України

17 травня 2018, 17:42
Власник сторінки
0
145
Наступний президент України
Джерело фотографії: Українська правда

Володимир Гройсман іде на вибори?

«Я хочу боротись за Україну і буду брати участь у чергових парламентських виборах. Також я хочу привести із собою відданих людей, які конкретними рішеннями та кроками будуть змінювати Україну», – нещодавно написав в своєму Твіттер прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Якщо вважати, що він сам твітить, особисто. Але то подрібниці. У будь якому разі – від його імені.

Цікава заявка. Тобто серед кандидатів у президенти буде Арсеній, ну або Арсен?

Тобто: Гройсман говорить, що піде на парламентські вибори, не на президентські. І яку політичну силу Гройсман поведе на вибори? Зараз ніби своєї партії він не має. Відтак можемо очікувати, шо БПП та народний фронт таки поєднають свої долі? Принаймні уламки цих політутворень.

Невже молодше покоління насмілиться висмикнути табуретку з під старшого товариша Пера Порошенка перед самими президентськими виборами  – відбере підтримку саме тих політичних сил на які чинний президент хотів би розрахувовувати. При такому повороті другий термін перетворюється на примару.

І кого тоді таке об’єднання просуватиме у президентське крісло? Можливо Арсенія Яценюка, який днями заявляв і переконував, що Гройсман на своєму місці його відставка недоречна. А може й арсен Аваков відчув, що доріс до головної булави. Але останні , схоже, доволі комфортно почувається у силовому блоці, і вище міністра не піднімався. А от Яценюк прем’єром вже був. Якщо просуватися, то лише на Банкову.

Втім, є й інший варіант. Все простіше: Володимир Гройсман піде на парламентські вибори сам. По мажоритарці. Він же пише : Я піду на вибори, а не МИ! Тобто такий план передбачає, що виборчої системи ніхто не змінюватиме, що у найближчі півтори роки до наступних парламентських виборів законопроект ,який скасовує мажоритарку і запроваджує відкриті списки ,який у першому читанні ніби й ухвалили, далі розглядати у ухвалювати остаточно ніхто не збирається. 

Але це нудна версіє. Не будемо її далі розгортати.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.