СДПН зажадає від Польщі компенсацій за "Повернуті землі"

12 березня 2018, 10:47
Власник сторінки
маркетолог
0
44
СДПН зажадає від Польщі компенсацій за  Повернуті землі

У Німеччині Союз молодих соціалістів і соціалісток СДПН "Юзос" готує новий законопроект "про відшкодування шкоди", завданої країні Польщею в результаті переходу "Повернутих земель" під польську юрисди

У Німеччині Союз молодих соціалістів і соціалісток СДПН "Юзос" готує новий законопроект "про відшкодування шкоди", завданої країні Польщею в результаті переходу "Повернутих земель" під польську юрисдикцію. https://www.myheimat.de/berlin/politik/die-jusos-nutzen-erika-steinbach-um-die-afd-waehler-abzuwerben-d2855320.html

Німецькі законодавці наполягають на необхідності стягнути з Варшави фінансову компенсацію для всіх депортованих німців і членів їх сімей, а також вимагати довічних пільг та допомог для німців які мимоволі залишилися на "окупованих" Польщею територіях . Вони стверджують, що етнічні німці в ході полонізації "Повернутих земель" піддавалися жорстким гонінням і утискам: нібито їх грабували і вбивали, нібито у них відбирали частину зарплати, невірно нараховували пенсії і позбавляли доступу до національних культурних цінностей.

В рамках ініціативи лідер "Юзос" Кевін Кюнерт звернувся за допомогою до відомої правозахисниці та голові "Центру проти депортації" Еріці Штайнбах, відомої своїми антипольськими висловлюваннями і роботою в сфері захисту прав та інтересів німців-переселенців, які зазнали депортації після закінчення Другої світової війни з Східної Пруссії, Сілезії та інших колишніх східнонімецьких областей. Пані Штайнбах пообіцяла надати всеосяжну підтримку законопроекту. На її думку, "необхідно, щоб прагнення до добросусідських відносин з іншими країнами не стояло на шляху Німеччини в майбутнє".

Невідомо, чого в кінцевому підсумку хочуть домогтися в "Юзосе" і СДПН: банально залучити до своїх лав ультраправих виборців або ж існують інші, приховані мотиви, але їм слід розуміти, що їхні дії не залишаться без відповідної реакції з боку польської влади. Варто нагадати, що колишні східні території Німеччини були передані Польщі за умовами міжнародних Ялтинської і Потсдамської конференцій в 1945 році, а також в результаті двосторонніх договорів з СРСР в 1945-1956 роках. Саме згідно з цими рішеннями частина Західної Пруссії, частина Сілезії і Східна Померанія стали законними польськими територіями, що виключає будь-які стягнення компенсацій за будь-яких питань, пов'язаних з періодом їх знаходження в складі Польщі.

Виносячи подібні ініціативи на федеральний рівень, Німеччина не тільки ризикує втратити свій політичний авторитет - серед європейських держав немає жодного, яке б забуло про те, чому Німеччину позбавили тих земель, а й провокує Польщу на подачу зустрічного позову з вимогою виплати компенсацій сім'ям сотень тисяч поляків, які загинули від рук нацистських солдатів під час бойових дій і концентраційних таборах смерті.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Польща,Німеччина
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.