Російські банки чи «зброя уповільненої дії» країни-агресора.

06 березня 2018, 12:53
Власник сторінки
Журналіст
0
39
Російські банки чи «зброя уповільненої дії» країни-агресора.

Викликає занепокоєння збільшення частки російських банків в Україні. Зокрема, російська компанія ПАТ «Банк ВТБ», «Сбербанк Росії» та

Викликає занепокоєння збільшення частки російських банків в Україні. Зокрема, російська компанія ПАТ «Банк ВТБ» (Росiйська Федерацiя, 19000, м. Санкт-Петербург, вул. Велика Морська, 29) являється акціонером та одночасно контролером українського ПАТ "ВТБ БАНК" з часткою 99.9%.

На думку авторитетних фахівців в економічній сфері, не варто сприймати банки із російським капіталом, як про корисний ресурс для інвестицій. Російські банки, на його думку, фінансують лише російський бізнес на території України. Вони ж поширені тут в торговельних мережах, супермаркетах, у торгівлі бензином, керосинами для літаків тощо. Вони мають та фінансують свої підприємства, допомагають їм приймати участь і в приватизації, і в купівлі збиткових чи збанкрутілих наших підприємств. І так вони поширюють економічну активність. І для них виробничий сектор, в тому числі енергетика, це ключові речі - для того, щоб управляти державою. Вони будуть здійснювати свою стратегію, інтереси якої не збігаються з українськими.

Раніше очільник МВС Арсен Аваков просив НБУ ввести санкції у відношенні російського «Сбербанку», звинувативши фінансову установу в обслуговуванні клієнтів з фейковими паспортами «ДНР»/«ЛНР» і фінансуванні тероризму на Донбасі. Експерти закликають правоохоронні органи України втрутитись у діяльність керівництва Національного банку України, бо з наявною динамікою збільшення російського капіталу українська економіка стає дедалі більш залежною від рішень Кремля.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.