Єрусалимський тупик Трампа. До чого слід готуватися світовій спільноті?

20 грудня 2017, 10:11
Власник сторінки
волонтер
0
42
Єрусалимський тупик Трампа. До чого слід готуватися світовій спільноті?

Рішення американського Президента перенести посольство США в Ізраїлі в місто Єрусалим викликало бурхливу реакцію всіх без винятку значущих держав світу.

 Багато хто вважає, що Дональд Трамп вчинив необачно, більш того, надто емоційно, і не прорахував можливих наслідків як для внутрішньополітичної ситуації в США, так і врегулювання ситуації на Близькому Сході.

Незважаючи на всю гостроту проблем і протиріч у регіоні, серйозні геополітичні гравці довгий час намагалися не зачіпати єрусалимський питання. Більш того, місто, в якому переплелася історія різних релігій, міг би розцінюватися як символ миру, проте велика політика перекреслила ці надії і, ймовірно, призвела до більш плачевних наслідків для миру і спокою, ніж вважають багато аналітиків.

Більш ніж однозначна реакція багатьох країн, в першу чергу мусульманських, явно показує, що США і їх союзники найближчим часом зіткнуться з дуже великими труднощами в організації безпеки своїх громадян. Численні мусульманські організації пригрозили проведенням терористичних атак проти американських громадян по всьому світу, з'явилися заклики до розправи над американцями та ізраїльтянами під час проведення Олімпійських ігор в Південній Кореї. Радикальні ісламські проповідники закликають повторити "подвиг" терористів групи "Чорний вересень" 1972 року.

Переклад з арабської:

Фетва з благословенням атак на американських і ізраїльських спортсменів під час Зимової Олімпіади в Південній Кореї.

Після того, як Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю, американські та ізраїльські вороги ісламу кинулися вбивати наших палестинських братів, які віддають свої життя, щоб відстояти території, по праву належать мусульманам. Багато моджахеди пригнічені бездіяльністю і задаються питанням про протидію невірним, в зв'язку з чим публікується дана фетва.

Аллах дарував нам безліч можливостей для боротьби з нашими ворогами в усьому світі. І щоб провчити невірних, моджахеди повинні звернути свій погляд на Олімпійські ігри в Південній Кореї, куди відправляться наші американські та ізраїльські вороги. Багато років тому невелика, але переконана група бійців Чорний вересень показала, що невірним не сховатися від праведного гніву.

Це звернення до мусульманських братів у всьому світі із закликом згуртуватися і діяти спільно, щоб почервонити сніг кров'ю наших ворогів в Південній Кореї. Зараз вся увага прикута до Північної Кореї і Аллах нам благоволить, щоб продемонструвати світові нашу міць і єдність.

Очевидно, що дії Трампа, серйозно вдарили по близькосхідним розкладам, викличуть куди більш серйозні наслідки, ніж інформаційний шум і погіршення міжнародних відносин. Цілком ймовірно, що лютий 2018 року не менше, а можливо більш трагічний, ніж вересень 2001-го.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: США,Трамп,іслам,терор,Єрусалим
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.