Битва за ОТГ: кількість махінацій на місцевих виборах зростає

12 жовтня 2017, 21:08
Власник сторінки
кандидат в Президенти
0
240

На 24 грудня ЦВК призначила вибори у 49 об’єднаних територіальних громадах. Звісно, це шанс громад на краще життя.

Але вже зараз владі та правоохоронцям варто задуматись над тим, як проходить кампанія до 201 ОТГ по всій країні. За рівнем брудних технологій і підкупів ці вибори уже можуть зрівнятися з парламентськими. Чому на місцях активізувалися «великі комбінатори» та адмінресурс?

Українці звикли, що головні передвиборчі битви точаться під час президентських і парламентських кампаній. Місцеві вибори раніше не так цікавили центральну владу та олігархічні політпроекти, відповідно – проходили без великих скандалів. Цього року все інакше.

Аграрна партія бере участь у виборах до новостворених громад, що відбудуться 29 жовтня цього року. І те, з чим доводиться мати справу нашим кандидатам, складно назвати чесною конкуренцією. По суті, усі основні брудні технології вже застосовуються і на виборах до ОТГ.

Зокрема, на Одещині проти Аграрної партії «воюють» за допомогою кандидатів-«двійників». У Подільськ привезли з Сумської області і зареєстрували кандидатом у мери людину з майже таким самим прізвищем, іменем і по батькові, як у кандидата від нашої партії. Різниця лише в одній літері прізвища та даті народження.

Мета зрозуміла – конкуренти хочуть таким способом відірвати голоси людей, які переплутають кандидата, якому довіряють, із його заїжджим «клоном». Закликаємо виборців уважно читати бюлетені на виборах, щоб не віддати свій голос підставним особам!

Практично повсюди партії влади намагаються «вмикати» адмінресурс, щоб перехилити шальки терезів на користь свого кандидата. Тривають «співбесіди» в колективах бюджетних установ і підприємств, де людей схиляють до вибору провладних кандидатів, що часто навіть не знають проблем громад, у яких обираються, бо не живуть у них.

Є громади, де відбувається прямий підкуп виборців. «Такса» з огляду на знецінення гривні зросла: якщо раніше роздавали по 200 грн. за голос, то тепер – по 500. Сподіваюся, що народ, який піднявся на Революцію Гідності, не розгубив свою гідність і розуміє суть підкупу. Адже ті, хто підкуповує виборця, приходять, щоб потім його пограбувати на суму, непорівнянно вищу, ніж передвиборчий «презент». Цей підкуп – одне з найганебніших явищ, яке принижує і політиків, і народ, і всю нашу державу.

Чому ж ці «великі комбінатори» полізли з усіх щілин на місцевих виборах і намагаються не дати громадам обрати справжніх лідерів? Справа ось у чому. Ті, хто звик «годуватися» з бюджету, розуміють, що реальна децентралізація неминуча. Розпорядження коштами і земельними ресурсами доведеться віддавати на місця – громадам. А вертикаль корумпованої влади не хоче втрачати контролю над усіма фінансовими потоками та ресурсами, тож уже не гребує засобами, щоб розставити своїх намісників де тільки можна.

Ці вибори будуть тестом на зрілість виборців і активність громад. Важливо, щоб громади обирали своїх лідерів, а не засланих гастролерів, які продовжуватимуть їх грабувати. Тому Аграрна партія, по-перше, висунула рекордну кількість кандидатів. Якщо на місцевих виборах у грудні 2016 року ми висували їх у 53% ОТГ, на виборах 30 квітня 2017 року – в 72%, то нинішній показник – 79% – збільшує шанси на перемогу. По-друге, ми посилили представництво у виборчих комісіях удвічі – із 34% у квітні цього року до 68,7% на виборах у жовтні. Отже, ми готові захищати здобутий результат від фальсифікаторів.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: місцеві громади,місцеві вибори,децентралізація
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.