Проект медреформи МОЗу йде в розріз з основними пріоритетами української держави

31 серпня 2017, 16:51
Власник сторінки
Офтальмолог, лікар вищої категорії
0
26

Рахункова палата дійшла висновку, що міністерська реформа сфери охорони здоров’я суперечить баченню розвитку України, яке поділяє і суспільство, і решта політичної еліти.

Проект медреформи МОЗу йде в розріз з основними пріоритетами української держави.

Рахункова палата дійшла висновку, що міністерська реформа сфери охорони здоров’я суперечить баченню розвитку України, яке поділяє і суспільство, і решта політичної еліти.

Наближається новий парламентський сезон. А разом з ним знову руба стає питання, чи підтримає Парламент законопроект супрунівської зграї. З огляду на це доволі смішно спостерігати, як активізувалася група підтримки МОЗу. Все частіше і настирливіше вони бомбардують інформаційний простір повідомленням про свої фейкові перемоги.

Однією з їхніх найбільш улюблених «історій успіху» є тема економії бюджетних коштів за рахунок впровадження міжнародних закупівель. Буцімто вони і гроші ефективніше використали, і рівень корупції відчутно знизили. Фраза про заощадження 38% виділеного бюджету набула вже змісту чарівної мантри, так часто її повторюють.

Буквально вчора в.о. Міністра Уляна Супрун в черговий раз похвалилася цим своїм досягненням. Не забула і додати, що це саме Рахункова палата зробила такий схвальний висновок стосовно міністерської діяльності. Мовляв, ось дивіться, це не лише наші слова, є реальні цифри. Але ж якось цілком з полеміки пані Супрун випадають решта критичних зауважень з того ж звіту Рахункової палати.

Так, до прикладу, серед інших пунктів критики було зазначено, що перелік лікарських засобів обмежує програму в такий спосіб, що українців зовсім не забезпечено препаратами для профілактики недугів та зниження рівня захворюваності. Але ж ще у 2012 році було проголошено зміну курсу вітчизняної медицини з лікування хвороб та наслідків на їхнє попередження. Серед українського суспільства та тогочасного уряду був консенсус щодо того, що слід діяти проактивно, а не реактивно реагувати на проблему після її загострення.

Виходить як у старій байці Крилова, кожен тягне воза на себе, от тільки результату нема. Саме через брак узгодженої стратегії подальших дій. МОЗ хоронить нашу медицину, а не реанімує її.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.