Реформа Супрун: віртуальна медицина проти реальних загроз.

30 серпня 2017, 17:00
Власник сторінки
Лікар, Кардіохірург
0
107

За впровадженням кібер-інновацій у сфері охорони здоров’я наше Міністерство не помічає, або робить вигляд, що не помічає, найважливіші проблеми галузі.

Серед решти орієнтованих на захід нововведень від Мінздраву з особливою гордістю висловлюються наші горе-реформатори про переведення вітчизняної медицини у цифровий вимір. Наївним пацієнтам все обіцяють абсолютне спрощення бюрократичної тяганини, скорочення черг, зручність користування. Але ж не кажуть про необхідну кількість грошей для підтримання такої електронної системи. Тобто з того мізеру, що виділив Кабінет міністрів з Держбюджету на фінансування всієї медичної галузі, треба буде оплачувати ще й це.
Медичні працівники просто обурені цим. Замість того, щоб залучити додаткові кошти, збільшити гарантовану частку з бюджету, підняти зарплату медперсоналу, надати лікарням все необхідне, вони навпаки збільшують навантаження на і без того скудне фінансове забезпечення медицини. Ось така реформа.
Серед нещодавніх гучних заяв про МОЗівські успіхи не можна було не помітити їхню браваду щодо заощадження коштів через закупівлі медичних препаратів через міжнародні організації. Про якість та дійсну корить цієї новинки від Міністерства можна довго сперечатися. Так само як і про діджиталізацію медичних послуг. Що робить МОЗ? Об’єднує ці 2 архісуперечливі теми та заявляє про черговий «прорив». Відтепер можна відстежити онлайн пересування та наявність в тому чи іншому закладі охорони здоров’я медикаментів, куплених через міжнародні організації.
Але ж у лікарнях як бракувало критично необхідних препаратів, так не вистачає і сьогодні. Не зважаючи на всі звіти та заяви МОЗу про виконання плану закупівель. А від наявності необхідного медикаменту може залежати навіть життя чи смерть. Схоже, Міністерство цей факт зовсім не хвилює. Адже вони продовжують перекидати відповідальність на лікарні, чи на місцеву адміністрацію. Себто вони зробили все, що від них залежало.
Сумна правда полягає в тому, що міністерським бюрократам байдуже на долю та здоров’я українців. Їм аби гучно заявити про свої успіхи, при цьому розграбувати виділені кошти. От тільки медицина від цього кращою не стає, і страждають звичайні громадяни.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.