Майстер-клас з брехні від Міністерства охорони здоров’я країни

29 серпня 2017, 15:28
Власник сторінки
Пластичний хірург
0
61

У нашого Мінздраву навіть найбільш імениті шахраї та злодії можуть повчитися, як маніпулювати статистикою та дурити населення

До сьогодні вже було багато сказано про некомпетенстність та банальну необізнаність керівництва МОЗу. Так само є безліч матеріалів про непродуманість, а отже і небезпеку запропонованої командою в. о. Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун медичної реформи. Мова ж бо йде про здоров’я населення багатомільйонної держави. Але окремої уваги вартує той цинізм, з яким наші псевдореформатори продовжують шити в дурні українців.
Почати лише з того, як МОЗ прикривається «західним досвідом» та «європейськими стандартами», а насправді просто намагається перекроїти тіньові фінансові потоки. Адже і за створенням Національної служби здоров’я України, і за перетворенням української медицини на ринок стоїть не бажання покращити якість послуг лікарів, а вже таке старе і давно відоме бажання наживи та власного збагачення. І скільки не випрошуй очільників та консультантів з-за кордону, факт залишається фактом. Здоров’я та добробут рядових українців стоїть далеко не в пріоритеті для МОЗівських бюрократів.
Черговою мильною бульбашкою виявилася і та суспільна підтримка реформи, до якої так часто звертається Супрун зі своєю командою. Так, до прикладу, оспівувачі МОЗівських здобутків зазначають, що відповідно до результатів опитування громадської думки, що провела соціологічна група Рейтинг, 78% українців підтримують злочинні ініціативи Міністерства. Насправді ж, ці результати всього лише свідчать, що 78% українців вважають, що українську медицину треба реформувати. Ну хто зараз буде сперечатися з таким ствердженням? Хіба що сліпий або глухий не розуміє, що українська медицина зараз знаходиться в кризі. Лікарська зарплатня – сміховинна, заклади охорони здоров’я – занедбані, базові медикаменти – в лікарнях відсутні. За те чиновники накопичили вражаючі статки. Звичай но ж, пройшовши через весь цей шлях, українські пацієнти вимагають змін. Але ж не таких, які пропонує Супрун. Про її підтримку не сказано ані слова.
Ось так, через нехитру підміну понять, розпач суспільства та нагальна потреба переформатування медицини перетворилися на шпальтах газет та МОЗівській полеміці на суспільну підтримку проекту Уляни Супрун.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.