Українська влада знає, як повернути на свою користь ППО РФ біля кордонів

13 серпня 2017, 12:42
Власник сторінки
0
166

Українська влада поки використовує будь-які військові рухи не для активної зовнішньої політики, а для нагнітання страху в українському суспільстві. Відбувається підміна справді важливих подій і рішень загрозою вторгнення, наприклад, закону про реінтеграції окупованих територій Донбасу.

Бажання Путіна розмістити системи протиповітряної оборони у Білорусі біля кордонів з РФ, скоріше за все, залишиться лише засобом пропаганди, навіть якщо ці системи ППО будуть розміщені. Проте українська влада теж знає як використати цей факт.

Але кроки влади України мають дещо інший вигляд, ніж ті, які мають бути у даному випадку.

Ця ситуація багатошарова і слід її розглядати з різних ракурсів. Якщо говорити про інтереси Росії, то це в першу чергу, “гра м’язами” і спроби показати російському суспільству наявність сусідів-друзів. Що стосується України, то, на жаль, будь-який рух російських військ або законопроектів, пов’язаних з військовою активністю РФ, влада використовує тільки для розгону істерії та почуття страху в українському суспільстві, щоб проводити і приймати в цей час необхідні законопроекти та рішення, які неоднозначно сприймаються українським суспільством.

Хоча, насправді, подібні законопроекти РФ і Білорусі – це відмінний важіль для тиску на саму Білорусь, а також виходу на проактивні позиції у зовнішній політиці.

Поясню. Білорусь з моменту початку агресії РФ проти України, намагається грати роль нейтральної сторони і майданчика для переговорів, тим самим вирішуючи питання поліпшення відносини з ЄС зокрема і з Заходом в цілому.

Але паралельно Білорусь намагається грати і дружити з Росією, в тому числі вже і у військовому сегменті. Україна зобов’язана була активно реагувати на дипломатичному рівні й тиснути на Білорусь, вимагаючи залишатися дійсно нейтральною, а не створювати з РФ спільні сили ППО. Подібний тиск України підтримали б і на Заході – це по-перше. По-друге, такими кроками ми б розгортали в свою сторону патріотично-налаштоване суспільство Білорусі, яке не в захваті від активності РФ на їх території.

Але, повторюся, українська влада поки використовує будь-які військові рухи не для активної зовнішньої політики, а для нагнітання страху в українському суспільстві. Відбувається підміна справді важливих подій і рішень загрозою вторгнення, наприклад, закону про реінтеграції окупованих територій Донбасу.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.