Міністр соцполітики радить українцям менше їсти?

10 серпня 2017, 18:26
Власник сторінки
кандидат в Президенти
1
642
Міністр соцполітики радить українцям менше їсти?
Фото: Антикор

Рано чи пізно це мало статися. Міністр соціальної політики України в ефірі одного з телеканалів натякнув, що українці витрачають на харчування половину доходу, тому що – увага! – багато їдять.

Неправильна у нас «культура харчування», вважає урядовець.

У приклад Андрій Рева привів німців, котрі витрачають лише 14% від своїх доходів на продукти харчування. Спочатку здалося, що я щось недочув. Такого цинізму від міністра, що відає соціальними проблемами країни, просто не чекаєш. Уся біда в нашій «культурі харчування?» Серйозно?!

Німеччина – економічний флагман Європи з мінімальною зарплатою, яка становить близько 1500 євро, і середньою в майже 4000 євро! І при цьому ціни на харчі там приблизно дорівнюють українським. Школярам молодших класів зрозуміло, що 14% від німецьких зарплат – це пристойна сума на харчування, яка пересічному українцеві з його низькою і знеціненою платнею навіть не снилася.

Міністр цинічно замовчує, що українці змушені економити на харчах, купуючи найдешевші і найменш якісні продукти. Зубожілий народ харчується макаронами і хлібом не через специфічну «культуру харчування»! А через бідність, яка є прямим наслідком економічної політики влади і уряду передусім.

Дані статистики свідчать, що українці в останні роки почали масово економити на їжі. Рівень споживання м’яса становить 64% від рекомендованої МОЗ норми, молока - 55%, риби - 43%, фруктів і ягід - 57%. Ця вимушена нездорова вуглеводна «дієта» з дефіцитом білку і вітамінів робить народ перманентним клієнтом аптек і пацієнтом поліклінік і лікарень. Найгірше, що вона унеможливлює появу фізично здорового молодого покоління. І замість того, щоб добиватися підвищення рівня життя і платоспроможності українців, в уряді радять їм менше їсти!

Стоп. А від кого, власне, ми це чуємо? Колективний портрет уряду рясніє огрядними животами і подвійними підборіддями. З усього видно, що наші доглянуті і ситі посадовці не звикли економити на харчах, як і на всьому іншому. Їхня «культура харчування», без сумніву, нічим не обмежена і забирає кругленькі суми. З нею всім усе ясно. Єдине, що хотілось би запитати – чи читали вони повчальну казку про Трьох Товстунів? 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.