Для кого так старається МОЗ?

10 серпня 2017, 16:53
Власник сторінки
Офтальмолог, лікар вищої категорії
0
88

Далеко не реалізація інтересів простих громадян займає центральне місце в міністерській реформі охорони здоров’я. Набагато цікавішими для наших «реформаторів» є трансатлантичні медичні концерни.

Той, хто стежив за перебігом МОЗівської медреформи, мав би помітити , що за нею стоїть потужний західний капітал. А як відомо, хто дає гроші, той і замовляє музику. У нашому ж випадку: хто зараз фінансово підтримує кампанію Міністерства з просування їхньої псевдо реформи, той потім з цього отримує відсотки.

Мене, як людину, працевлаштування якої напряму залежить від кінцевого результату цього фарсу, доводить до розпачу те, як просто український народ вводять в оману. Під обіцянками медицини вищого рівня для наших громадян криється лише жага до легкої наживи. За наш з вами рахунок.

Найбільш жахає те, з яким ентузіазмом наші люди вірять тим, хто хоче пошити їх у дурні. Але сумна правда полягає в тому, що представники безжалісного американського лібералізму далеко не меценати. Вони інвестори, які просто хочу просунути свій бренд, захопити ще один ринок послуг та забезпечити своїх працівників робочими місцями. Тобто здоров’я українців для них буде стояти на останньому місці в списку пріоритетів, якщо взагалі буде.

Поведінка команди Супрун - обурлива. Свою справу вони намагаються провернути урочисто, під оплески обманутих українців. Замість медицини за американськими стандартами (хоча досі не ясно, що саме мається на увазі під цією магічною формулою) ми отримаємо чергового банкрота. Я маю на увазі національну систему закладів охорони здоров’я.

Коли буде створено так званий ринок медичних послуг, звичайно ж, на нього увійдуть представники великого медичного бізнесу з-за океану. Їм вистачить малого сегменту. Далі – справа техніки. Спочатку по спеціально заниженим цінам вони зможуть пропонувати свої послуги. Потім, за законами ринку, наші лікарні банкрутують, бо, будемо чесними, не витримають такої конкуренції та демпінгу. І тут прийшлі концерни почнуть збирати свій вражай – конкурента нейтралізовано, можна й ціни захмарні вгатити.

Мені здається, нашому суспільству час задуматися: чи готові ми платити за діяльність наших горе-борців з корупцією таку ціну?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.