Голос медичних працівників має бути почутим

08 серпня 2017, 14:05
Власник сторінки
Пластичний хірург
0
111

Уляна Супрун та її команда показово не реагують на запити лікарів

Липневе голосування за законопроект №6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» супроводжувалося масовими акціями протесту. Понад 3,5 тис медичних працівників вийшли під стіни МОЗу та Верховної Ради з вимогою зупинити реформу на крові. Саме кров’ю українців розплачується керівництво МОЗу за сумнівну псевдореформу.

Проте, чиновники з МОЗу та особисто Уляна Супрун вирішили знехтувати думкою громадськості. Вони заявили, що на протести вийшли тільки багаті лікарі, які проти цього законопроекту, бо він унеможливлює корупцію в системі охорони здоров’я. Хочу відзначити, що такі заяви в.о. Міністра охорони здоров’я є неправдиві. Вони також показують абсолютне нехтування думкою медичних працівників.

Я не відношусь до тих «багатих» лікарів, що проти реформи. Будучи особисто присутнім на протестах проти реформи на крові, хочу сказати, що абсолютна більшість з тих, хто там був, також не є «багатими» лікарями. Натомість, протестували ті лікарі, які не можуть більше терпіти мізерні зарплати, не погоджуються з відсутністю соціальних гарантій через закриття лікарень. Так само протестували ті медики, які не можуть якісно надавати медичні послуги через відсутність забезпечення лікарськими засобами. Саме такі люди були присутні під МОЗом та Верховною Радою.

Проте, суспільна думка для пані Супрун та її команди мало що означає. Вони показово не звертають не неї уваги. Виникає логічне запитання: для кого ж все таки МОЗ проводить реформу? Бо ігнорування суспільних запитів та запитів медичних працівників показує, що не для нас реформа ця проводиться. В іншому випадку МОЗ почув би наші аргументи, зокрема чому законопроект №6327 не можна проштовхувати на голосування. Цей законопроект викине на вулицю тисячі медиків та залишить без надії на медичне обслуговування ще більшу кількість українців.

Багато лікарів, які виступали проти законопроекту №6327, бояться голосно про це заявляти. Бояться через тиск системи, який може позбавити їх роботи. Я не боюсь сказати, що виступаю проти псевдореформи, яку проводить МОЗ та Супрун. Я не боюсь сказати, що був в день голосування на акціях протесту під МОЗом та Верховною Радою. Я і далі збираюсь критикувати сумнівні ініціативи від МОЗу.

В інакшому випадку, МОЗ продовжуватиме ігнорувати нашу думку. Ми маємо об’єднуватись, маємо вказувати на проблеми, які прийдеться вирішувати після прийняття законопроекту №6327. Тільки тоді нас почує МОЗ, та буде змушеним зважати на думку медичних працівників!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.