У Варшаві згадали про неіснуючу проблему України

28 липня 2017, 13:15
Власник сторінки
блогер
0
64
У Варшаві згадали про неіснуючу проблему України

В черговий раз Європа намагається привернути увагу до уявної проблеми національних меншин в Україні.

В черговий раз Європа намагається привернути увагу до уявної проблеми національних меншин в Україні. Учасники саміту ініціативи "Трьох морів" (Балтика-Адріатика-Чорне море), який проходив у Варшаві на початку липня, одностайно підтримали доповідь, яка закликає український уряд:

  • внести в державне законодавство зміни, які чітко визначають права та захист етнічних меншин,
  • забезпечити право користуватися рідною мовою та вибирати мову, право на національну та етнічну самобутність,
  • заборонити політичну, соціальну, культурну та економічну дискримінацію за національною ознакою,
  • ввести заборону на розпалювання міжнаціональної ворожнечі з подальшим покаранням,
  • заснувати спеціальний державний орган для роботи з національними меншинами, а також – місцеві комітети з національних проблем в усіх регіонах України,
  • надати автономію найбільш великим етнічним групам, які історично мешкають в ареалах свого проживання,
  • легалізувати інститут подвійного громадянства.


На думку учасників саміту, "до етнічних меншин в Україні  ставляться як до непотрібного баласту. Це виявляється в багаторазово зафіксованих випадках порушення закону "Про національні меншини в Україні", а також в процесі фактичного обмеження юридичних прав нацменшин на території держави".

З повним текстом доповіді англійською мовою можна ознайомитися, перейшовши за посиланням. (http://www.pdf-archive.com/2017/07/26/3seas/3seas.pdf)

Фактично же, на сьогодні кожен з вищеперелічених пунктів, виконання яких Європа хоче домогтися від нас, вже реалізований на практиці. В Україні повністю відсутня проблема з національними меншинами, а всі останні  інциденти, як вже було доведено, є провокацією російського агресора. Як тільки в Варшаві, Брюсселі, Берлині, Парижі та інших європейських містах приймуть цю реальність, всі перепони на шляху євроінтеграції України зникнуть самі собою.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.