Земельне питання. Україна – територія соціального вибуху

20 червня 2017, 22:20
Власник сторінки
0
12656
Земельне питання. Україна – територія соціального вибуху

Сценарії розвитку України як держави, багато в чому залежать від вирішення так званого «земельного питання».

Справа в тому, що далеко не всі українці усвідомлюють наслідки зняття мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, в той час, коли більшість міжнародних крупних банків уже формують  Департаменти по скупівлі наших земель.  

Якщо ринок землі відкрити сьогодні, то неважко уявити, хто скупить цю землю за безцінь, а потім вигідно перепродасть. Варто пам’ятати, що при приватизації державних підприємств, приватний інвестор зобов’язується виконувати певний «соціальний пакет», то у випадку з землею, ніяких соціальних зобов’язань на покупця не накладається, так як землю він придбав у приватних осіб.

В Україні 25 % сільських територій, на яких проживає більш ніж 8 000 000 чоловік, основним доходом для яких являється земля. В основній масі це люди похилого віку, що віддають свої паї в оренду місцевим фермерам чи агро холдингам за  копійки.  Часто ці люди отримують не гроші, а частину зібраного фермером врожаю, зерно, комбікорма які використовують у своїх невеличких приватних господарствах, завдяки чому і виживають, а багато хто ще й допомагають дітям та внукам.

Як ви вважаєте, що буде з цими 8-ма мільйонами? Де знайти таку кількість робочих місць, як влада планує вирішувати це питання? Лишити без уваги – не вийде, величезна кількість людей без роботи і засобів до існування, у багатьох зброя на руках. Ще варто пам’ятати, що справжню ціну землі знають не тільки селяни та аграрії. Справжню ціну землі знають і учасники АТО. Скажіть, як можна продавати землю гектарами, коли наші хлопці на передовій, проливають кров за кожен квадратний метр?

Тільки вдумайтесь:  8 мільйонів українців, викинутих на узбіччя, без засобів до існування. Це справжній геноцид українського народу! Як наслідок, неминучий соціальний вибух, такої сили, що зможе поставити під питання існування України як держави. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Земля
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.