Княжицький Микола Леонідович

08 червня 2017, 23:37
Власник сторінки
0
78
Княжицький Микола Леонідович

Іміджева стаття

Княжицький Микола Леонідович- український політик, продюсер, телевізійник, Народний депутат України VIIІ скликання (Народний фронт).

Отримав дві вищі освіти: закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім.Тараса Шевченка та факультет міжнародних відносин Львівського національного університету Івана Франка. Працював заступником генерального директора інформаційного агентства УНІАН, генеральним директором телеканалу СТБ, директором міжнародної некомерційної організації Інтерньюз-Україна, членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення,президентом Національної телекомпанії України, директором Газети 24 і телеканалу Тоніс.

Більше 20 років Микола Леонідович працював в журналістиці. Починав ще в далекому 1989 році спеціальним кореспондентом редакції інформації, ведучим програми «Вечірні новини» та кореспондентом Центрального телебачення «Телевізійна служба новин» в Україні Держтелерадіо УРСР.

З 1994 по 1998 рік він був президентом ЗАТ «Міжнародний медіа центр - СТБ», ведучий програми «Рейтинг». На рубежі 2000-х був членом Нацради з питань телерадіомовлення.

У 2000-х роках тривалий час працював директором, а також був співвласником компанії «Медіадім», яка володіла активами телеканалу «Тоніс» і «Газети 24».

У 2008 Микола Княжицький разом з частиною співробітників, які звільнилися з компанії «Медіадім», почав новий проект - телеканал ТВі. Княжицький займав посаду головного директора, також вів щотижневу авторську передачу «Вечір з Миколою Княжицьким».

Балотувався на парламентських виборах 2002 року по мажоритарному округу № 117 (Львівська область). Вибори програв, зайнявши друге місце.

На парламентських виборах 2012 року балотувався до Верховної Ради за списком об'єднаної опозиції Батьківщини під 11-м номером.

З листопада 2014 року є членом фракції ПП "Народний фронт".

Микола Княжицький є президентом фонду «Суспільство». Фундація «Відкрите суспільство» (ФВС) - це громадська неприбуткова організація, розташована в Києві та офіційно зареєстрована в квітні 2001 року. 

За період своєї діяльності реалізували більше 50 проектів.

Місія Фундації – просування цінностей відкритого суспільства через вплив на формування порядку денного державної політики і фінансів. За 14 років діяльності стали експертами в області аналізу державної політики і фінансів. Останні 4 роки продовжили роботу над закріпленням цінностей відкритого суспільства в Україні через підвищення прозорості і підзвітності державної політики і фінансів.

 «Новини пропливають і зникають. Дискусії спалахують і забуваються. Хочеться зупинитися і не витрачати власний час на те,що відволікає від справжнього. У поглядах,підходах,цінностях.»

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.