Три компоненти реформи децентралізації

23 травня 2017, 16:55
Власник сторінки
Юрист, економіст, експерт з питань територіального, місцевого економічного розвитку та впровадження проектів енергозбереження
0
175

Реформа децентралізації складається з трьох великих компонентів, які відокремлювати одне від одного неможна

Те, що наразі ми називаємо Реформою децентралізації насправді складається з трьох компонентів :

Перший – це реформа місцевого самоврядування, в якій ідеть про повноваження, ресурси, про відповідальність органів місцевого самоврядування за управління та господарювання на певних територіях.

Другий – це адміністративно-територіальна реформа, яка стосується не стільки повноважень, скільки територій,  меж громад. Тобто розмежування територій з чітким розумінням, де закінчується яка громада;  де межі району, а де області, а також розуміння хто за що відповідає.

Третій – це завершення реформи регіонального розвитку, а саме документи планування регіонального розвитку, створення Фонду регіонального розвитку – як інструментарію дій на територіях громад.

Ці компоненти неможна й неварто відокремлювати одне від одного, оскільки громади – це живий організм, це реальні люди та реальні території. А тому й зміни мають впроваджуватися комплексно.

Більш детально про необхідні зміни по всіх трьох напрямах, а також про наявні вже результати у відео-інтерв'ю нижче:

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,реформы,политика,децентрализация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.