Пожежна безпека в школах Тернополя: бути чи не бути?

14 квітня 2017, 23:30
Власник сторінки
0
38
Пожежна безпека в школах Тернополя: бути чи не бути?

Пожежна безпека школярів не менш важлива, аніж питання харчування, санітарних, технічних та інших умов навчання.

Пожежна безпека школярів не менш важлива, аніж питання харчування, санітарних, технічних та інших умов навчання. Центр громадського контролю «Дій!» в Тернополі своїм розслідуванням довів, що практично жодна школа Тернополя не обладнана протипожежними системами. Чиновники зі свого боку погоджуються: на встановлення таких систем в школах необхідно виділяти кошти з місцевого бюджету чи бюджету розвитку міста.

Більшість навчальних закладів міста не готові до початку навчального року. До таких висновків дійшла команда Центру громадського контролю “ДІЙ!” у Тернополі. Про це свідчать і висновки представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, які не поставили своїх підписів під актами готовності шкіл до навчального року та підтвердили факт, що школи не є безпечними для навчання дітей через відсутність протипожежних систем оповіщення. Про це раніше ми розповідали .

«Ця проблема існує в навчальних закладах міста вже не перший рік. Та чомусь про це ніхто не говорить в голос. І мовчатимуть, допоки не згорить якась школа. Кошти виділяються на стадіони та ремонти, але не на першочергові потреби, такі як облаштування належних умов безпеки учнів», - коментує дану ситуацію координатор Центру громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі .

Ми звернулися до міського голови Сергія Надала з проханням внести питання по виділенню коштів на встановлення протипожежних сигналізацій в школах міста на чергову сесію Тернопільської міської ради.

У відповідь на наше звернення та публікації у ЗМІ заступник міського голови повідомив, що у міську раду поданий список  із кошторисом на встановлення пожежних сигналізацій у навчальних закладах  м. Тернополя.

«Коли обираються напрямки фінансування, то в першу чергу фінансується зарплата, харчування і дотримання санітарних норм. Звісно, пожежна безпека - це теж важливо. Дякувати Богу, в нас небезпечних ситуацій поки що не було. Пожежники постійно пишуть приписи щодо встановлення систем протипожежного захисту, а це вимагає величезних коштів з обмеженим бюджетом», - розповідає Леонід Бицюра.

Зрозуміло, що наразі коштів для обладнання шкіл недостатньо, аби за один рік змінити ситуацію на краще у всіх навчальних закладах. Тому, з кожним роком подібні системи будуть встановлюватись у декількох школах. Влада дослухалась до резонансу та пішла назустріч тернополянам. Подібне досягнення доводить, що можливо вирішувати проблеми спільно завдяки наполеглевості громадян та бажанню державних службовців.

Команда Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі і надалі слідкуватиме за перебігом даного процесу.


Прес-служба Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі

 

 

Довідка: Центр громадського контролю "Дій!" - спільний проект чеської організації People in Need та всеукраїнської громадської організації Центр UA за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проект полягає у розбудові в Україні мережі моніторингових центрів, які опікуються питаннями громадського контролю за діяльністю органів місцевої влади. До основних компонентів діяльності проекту відносяться: моніторинг та аналітика, адвокація, громадсько-правова просвіта, створення проактивності місцевого громадського сектору та його консолідація. Мережа на цьому етапі охоплює ключові міста в Україні, де на сьогодні цікава і динамічна громадсько-політична активність - Тернопіль, Вінниця, Запоріжжя, Краматорськ та Маріуполь (Донеччина).
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: бюджет,школа,Тернопіль,міська рада,звернення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.