СКОРОЧУЮЧИ НАШІ ЛІКАРНІ - СКОРОЧУЄТЕ НАШІ ЖИТТЯ

07 лютого 2017, 13:06
Власник сторінки
Політика
1
35
СКОРОЧУЮЧИ НАШІ ЛІКАРНІ - СКОРОЧУЄТЕ НАШІ ЖИТТЯ

Активісти Харківського осередку партії «Національний Корпус» провели акцію супроти так званих медичних реформ Облздраву у Люботині.

Згідно з проектом Департаменту охорони здоров'я Харківської ОДА по госпітальних округах, майже тридцятитисячну територіальну громаду міста обласного підпорядкування Люботин планували поставити на обслуговування в Валківській лікарні. Такі дії мають цілу низку негативних моментів, зокрема, по-перше, відстань між містами 30 км, по-друге, відсутнє пряме залізничне та автобусне сполучення. Населення Люботина, обурене такими такими відверто антигуманними реформами, які можуть зробити медицину недоступною для незахищених верств населення, звернулося до Люботинської Ініціативної групи «Національного Корпусу» із проханням про допомогу. Було розгорнуто чітку та злагоджену кампанію, аби не допустити подібного «реформування» міста.

 

Напередодні сьогоднішньої акції, 29 січня, в Люботині відбулося Міське віче стосовно цієї реформи, організоване «Національним Корпусом» та іншими міськими та обласними організаціями. Тоді було прийнято рішення вийти на акцію прямої дії і перекрити трасу Харків-Київ.

 

У сьогоднішньому заході взяли участь близько півтори тисячі люботинців, активістів «Національного Корпусу», місцевих активістів та просто небайдужих людей. «Національний Корпус» попіклувався про перевезення мешканців Люботина до безпосереднього місця проведення акції, також було забезпечено гарячий чай, аби учасники акції не змерзли. На початку було проведено півгодинний мітинг, на якому виступали звичайні мешканці Люботина, місцеві активісти та волонтери, зокрема представник Люботина - Денис Арман. Також серед тих, хто виступив перед люботинцями, був член вищої ради партії «Національний Корпус» Олег Ширяєв.

 

Після мітингу громада прийняла рішення вирушити на блокування траси «Харків-Київ». Поряд, в районі пішохідного переходу, було організовано перфоманс «похорони медицини» із урочистим покладанням квітів до імпровізованої могили здорового глузду тих, хто затверджував проект даної реформи.

 

Після перфомансу колона вирушила у бік автобусної зупинки «Люботин-1», де було перекрито трасу на півтори години. На місці виступили народний депутат та Лідер партії «Національний Корпус» Андрій Білецький, Олег Ширяєв, Денис Арман та місцеві мешканці. Андрій Білецький особисто пообіцяв люботинцям, що лікарня в Люботині залишиться та буде працювати в звичному режимі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.