НЕВЕСЕЛІ ПІДСУМКИ 2016 РОКУ

14 січня 2017, 19:34
Власник сторінки
Головний редактор інформаційного порталу "Моя Київщина"
6
10341
НЕВЕСЕЛІ ПІДСУМКИ 2016 РОКУ

Вже закінчується цикл Новорічних свят, і, за традицією, потрібно "тверезо" оцінити реальний стан справ тяжкого для країни 2016 року та будувати плани на найближчі роки.

В медійному просторі за традицією багато "експертів" критикують дії чинної влади, бо опозиційні сили відчувають певну дестабілізацію в суспільстві й починають активно "розкачувати" ситуацію. Хоча, в багатьох свідомих громадян з активною життєвою позицію та в тих, хто скрупульозно слідкує за діями владних органів – залишається багато питань.
Минулий рік запам’ятався імплементацією реформ, але, на жаль, не всі себе виправдали в повній мірі. Суспільство дуже великі надії покладало на оновлену поліцію, адже "на перших парах" відбувались більш-менш чесні конкурси та навчання новобранців. Але, чим далі від столиці – тим більш формальними були всі етапи атестації. Це призвело до того, що в райцентрах залишилися все ті ж корумповані "менти".
Досить відчутною була перебудова Збройних Сил України з часу початку АТО, адже військо зросло професіонально і кадрово. Правильним кроком, однозначно, є перехід від призовної на контрактну службу, бо це залишить лише мотивованих бійців в лавах армії.
Однак інші відомства не менше потребують якісних змін, адже вони сильно "пробуксовують". Що лише говорити про енергетичний простір, банківську сферу, економіку і медицину, від яких ми залежимо кожного дня. Варто згадати "Укрпошту", де й досі дрімучий "совок" з нікудишніми послугами. 
Не можна не згадати намагання Кабміну швидко провести децентралізацію у всіх регіонах нашої країни. Та, на превеликий жаль, як завжди гарні ідеї були погублені поганими реалізаторами. Звісно, великою перепоною для формування громад стали місцеві князьки, які не бажають об’єднання з менш перспективними територіями. Відповідно така ситуація частіше спостерігається у селах і містечках, що наближені до столиці. Ходять чутки, що внаслідок боротьби за майбутні бюджети та парламентські округи, центральна влада придумала, як посилити партійне рабство шляхом надання усім крупним селищам статусу міст з метою прибрати мажоритарку на виборах до об'єднаних територіальних громад. Якщо це правда, то місцеві жителі та еліти точно не виграють, бо змушені будуть постійно стояти з поклоном перед столичними партійними босами. А вже по партійній лінії, із застосуванням імперативного мандату, можна буде розправитись з любими незгодними.
Ще більш ганебні практики розправ з незгодними реалізовуються на міністерському рівні. Ось приклад: організована кампанія з дискредитації відомого на весь світ лікаря Бориса Тодурова, який говорить правду про неадекватність керівництва МОЗу. Проти нього, знайомого багатьом своїми справами і на весь світ своїми досягненням, виступають медичні неуки, без освіти та кваліфікації, які просто відпрацьовують політичні замовлення. Кожен свідомий громадянин знає, що проблеми у медицині є. І проблеми великі, на Київщині лікарню взагалі перетворили на хлів.
Досить тривалою є кадрова криза у Міністерстві охорони здоров’я, що негативно відображається тривалості та якості життя українців. Парадоксальна ситуація спостерігається тільки у нашій країні – посаду міністра займають люди без профільної освіти. Це може означати лише те, що комусь із чиновників відверто чхати на здоров’я українців. Яскравим прикладом халатності чиновників стала епідемія поліомієліту, яка спалахнула через провал тендерних закупівель і відповідно припинення поставок вакцини. Сотні дітей залишилися інвалідами… Можна довго згадувати маніпуляції чиновників з ліками для цільових програм по боротьбі з серцево-судинними захворюваннями та цукровим діабетом, які Міністерство купувало по завищеним цінам. 
Багато з високопосадовців не витримали спокус влади або просто не готові до такого темпу роботи і були відправлені у відставку. Деякі під слідством, а деякі пішли в політику, наприклад представник грузинської команди псевдореформаторів Деканоідзе, яка рік очолювала Нацполіцію, а тепер синхронно зі своїм патроном Міхо Саакашвілі почала говорити якусь дивну "правду", хоча протягом року на посаді її все влаштовувало.
І наш найголовніший ворог - КОРУПЦІЯ, яка схожа на фенікса, що постає з попелу. Багато зроблено імітуючих дій, для того, щоб відволікти народ від реальних проблем, які нас оточують. Показові справи проти Януковича і його команди важливі, адже злочинці повинні бути покарані. Але при цьому потрібно прикладати максимум зусиль, щоб відстежувати корупціонерів на місцях, при цьому залучати активістів і пресу для унеможливлення уникнення ними!! корупціонерми!! покарання.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: корупція,МОЗ,поліція,експерти,ЗСУ,реформування,Саакашвілі,Хатия Деканоидзе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.