Як вирішити місцеві проблеми за участі народного депутата без корупції?

20 листопада 2016, 07:54
Власник сторінки
0
25
Як вирішити місцеві проблеми за участі народного депутата без корупції?
5 кроків на шляху до вирішення місцевих проблем за участі народного депутата мажоритарника

Депутати-мажоритарники відіграють важливу роль у вирішенні місцевих проблем. На жаль, не всі місцеві проблеми можна вирішити за кошти місцевих бюджетів. Основні причини - брак коштів або повноважень.

Грошей стало більше, але недостатньо для важливих інфраструктурних проектів

Вже другий рік поспіль, плани надходжень місцевих бюджетів перевиконуються і нещодавно, за результатами піврічної  та звітності за 9 місяців 2016 року, були внесенні зміни до місцевих бюджетів. Але коштів на вирішення важливих, масштабних та гострих проблем не вистачає. В кращому разі, виділяються кошти на розробку або оновлення проектно-кошторисної та іншої документації або виділяються кошти не невеликі об’єкти. 

Бракує коштів на такі проекти як реконструкція комунальних доріг, поточний ремонт порівняно великих ділянок місцевих доріг та доріг між населеними пунктами, реконструкція зношених систем водопостачання, водовідведення та теплопостачання, вирішення питань викидів у  водойми чи в атмосферу промислових підприємств, впорядкування полігонів твердих побутових відходів, вирішення питань із стихійними сміттєзвалищами, реконструкція шкіл, лікарень та значних за розміром парків. Всі ці об’єкти потребують залучення коштів державного бюджету. Наближається прийняття місцевих бюджетів на 2017 рік і громадяни мають сформулювати перелік об’єктів, які потребують коштів із державного бюджету та уваги народного депутата

Тут місцевим ініціативним групам можуть допомогти депутати-мажоритарники, які обрані від одномандатного виборчого округу до парламенту України. Як зробити так, аби народні депутати прагнучи вирішити місцеві проблеми виборців їх округів  не ставали «тушками», «кнопкодавами» та уникали політично та корупційно мотивованих бюджетних рішень? Нещодавно розроблена.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.