У Мінську судять Гончарова, котрий був волонтером в Україні

28 вересня 2016, 12:12
Власник сторінки
0
434
У Мінську судять Гончарова, котрий був волонтером в Україні
Станіслав Гончаров

Така нині політика у Білорусі - тих, хто воював у терористичних одганізаціях ДНР та ЛНР не помічають, а на медиків-волонтерів, котрі допомагали українцям, заводять десятки справ.

Хлопці з добровольчих формувань згадують, що не підтримували ідею Станіслава про візить до Білорусі, адже розуміли, що він може більше не повернутись, адже там влада дуже негативно ставиться до тих, хто допомагає українцям. 

"Він для нас дуже багато зробив, насправді. Знаходив потрібні ліки нашим бійцям, проводив інструктаж, я особисто - від нього дуже багато дізнався" - розповідає знайомий Станіслава з одного добровольчого підрозділу.

"Я знав. що рано чи пізно, Стас захоче поїхати додому, адже там живе його мама, так і сталось. І, як ми і передбачали, його затримали і інкримінують купу просто смішних справ, типу хуліганства" - додає товариш.

У Станіслава Гончарова дійсно був офіційний лист про те, що він працював медиком-волонтером у добровольчому підрозділі, але це не врятувало його від десятків сфабрикованих справ на батьківщині. Все це робиться для того, щоб сформувати у Білорусі думку, що ДНР та ЛНР це позитивне явище і допомагати тим, хто з ними бореться - погано, а всі хто це робить - злочинці. Навіть показову боротьбу з посібниками сепаратистів білоруська влада собі дозволити не може, адже тоді виникнуть непорозуміння з Росією. 
Що ж стосується тих, хто підтримує українських військових - навіть за медичну, волонтерську допомогу можуть кинути за грати. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Білорусь
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.