Звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка

12 серпня 2016, 10:00
Власник сторінки
1
47915
Звернення до Генерального прокурора України Юрія Луценка
Ларин уже не торт!

Просимо звернути увагу!

Шановний Юріє Вітальйовичу! 

Вся прогресивна громадськість України щиро підтримує арешт Олександра Єфремова, як людини, яка довела Луганську область не тільки до руїни, а й до війни. Однак крім Луганської, в Україні є й інші області, які владою регіоналів доведені до краю. І є цілком конкретні особи з ім’ям та прізвищем, які за це відповідальні. Тому маємо до Вас питання: чому досі не за гратами такий собі Сергій Ларін, який за часів Янукович пограбував, розорив, загнав в глухий кут цілу Кіровоградську область?

Так, на Кіровоградщині нема війни, однак після панування Сергія Ларіна область досі не може опам’ятатися.

Ще й місяця не виповнилося, як тільки цей «талановитий» керівник потрапив на Кіровоградщину, а вже весь бізнес області здригнувся. Так, і раніше голова області чи районів зверталися до підприємців з проханням «допомогти» у чомусь. Та частіше за все це дійсно була допомога – у ремонті дитячого садка, придбання комп’ютерів для школи, обладнання для лікарні. Однак за похмурих часів владування Сергія Ларіна все стало інакше.

Як і раніше, на ремонт садку (школи, лікарні) бізнес скидався грошима. Однак вперше за часи незалежності України цим можновладцем була встановлена плата буквально за все, свій окремий податок на будь-яку дію!

Кожен більш-менш земельний фермер повинен був платити по 100 гривень з кожного гектара у місяць у так званий фонд «Розвиток Кіровоградщини». Не будемо перераховувати усіх, та на сьогодні сотні (сотні!) власників та орендарів землі готові свідчити про це на слідстві та суді.

До речі, кожен такий фермер, який хотів розширяти своє господарство, платив в ці страшні роки з 2010 по 2013 по триста доларів за кожний новий гектар, якій він брав в оренду. І ці гроші йшли не хабарникам з Держгеокадастру (вони своє додавали), а напряму в скарбничку регіоналів.

Вам, звісно, відомо про існування «чорної бухгалтерії» Партії регіонів. У цих документах фігурує така собі Вікторія Крамарова, знаючим жителям Кіровоградщини відома як «касир Ларіна». Згідно опублікованих документів, ларінський фонд «Розвиток Кіровоградщини» тільки за один рік отримав два «транша» з центру, з Києва на 382 400 $ та 163 201 $. В той же час знаючі люди (у місцевій філії СБУ їх прізвища відомі) кажуть, що кожного тижня Ларін відправляв на Київ, на адміністрацію президента 100 тисяч доларів. Ще й бідкався – завелику цифру йому поставили, це ж не Дніпропетровська або Запорізька область! Насправді, ця людина набирала грошви з покірних рабів набагато більше. Просто він навіть з Януковичем не хотів ділитися!

Відомо, це можуть підтвердити десятки осіб, що з будь-якого будівництва у кіровоградській області Ларін брав «відкат» у 20 відсотків. Найвідоміший факт – реконструкція обласного театру імені Кропивницького. Цей ремонт офіційно обійшовся бюджету області та країни у 180 мільйонів гривень, а ще й спонсори «за власної ініціативи» допомагали. Обізнані у будівництві люди кажуть, що на цьому вкрадено не менше 60% коштів. Чого варта тільки театральна завіса, шмат тканини, куплений в Росії за ціною п’яти нових квартир для ветеранів чи чорнобильців у Кіровограді!

Можна згадати інші грандіозні проекти цього «державного менеджера». Побудовано міжнародний термінал у аеропорті «Кіровоград», вже п’ять років тому. З тих часів там приземлився… один літак, на борту якого був сам Ларін, і ще по одному-два на рік. А скільки коштів туди пішло? Та то неважливо було для Ларіна, зате на відкритті терміналу був сам Янукович!

Інша затія, на якій добряче нагрів руки цей спритник – будівництво перинатального центра, для пологів нібито європейського рівня. Десятки мільйонів пішло, причому підрядників тупо «кинули» по розрахунках, чомусь «великий губернатор» придумав, що це благодійність з боку підрядників – на десяток мільйонів виконати робіт.

А що у підсумку? У обласному центрі закривають пологовий будинок. Не так багато вже й тут народжують. Та Ларін вгатив десятки мільйонів в Перинатальний центр, і на відкритті знову був Янукович!

На яку галузь економіки скромної Кіровоградської області не кинь оком, усюди Ларін зі своєю бригадою свої брудні лапи  запустив. Чого варта тільки вкрай цинічна «норма» Ларіна на харчування дітей у школах області! Будь-який постачальник мав сплатити 10 відсотків з кожного контракту на державні закупівлі з цією метою. А потім, звісно, економив на якості харчів та іншому. Все заради того, аби у Ларіна вистачало грошви на щоденні потреби та підкуп ЗМІ.

Ларіна звуть рекордсменом з кількості хвалебних публікацій про нього у газетах, на телебаченні, радіо та в Інтернеті. На це він грошей, які перед цим здер з підприємців, не шкодував.

Є факти конкретного реального «віджиму» підприємств за часів Ларіна на користь «правильних» людей. Так, саме за часів феноменального керування областю у засновника і власника на протязі 20-ти років авіаційної компанії «Урга» цю авіакомпанію просто вкрали! Новим власником стали родичі тодішнього міністра енергетики Едуарда Ставицького.

Колись одним з найпотужніших підприємств області було об’єднання «Артеміда». Горілку виробляло, було у п’ятірці найбільших виробників країни. Ларін з поплічниками, користуючись поганим здоров’ям власниці, відібрав всю корпорацію, у яку входили окрім заводів з розливу також цукрові заводи, склади по всій Україні та багато іншого майна. Зараз син власниці судиться з цього приводу…

Саме за часів керівництва Кіровоградською областю Ларіним була пошматована, роздерибанена Лісопаркова зона Кіровограда. Цей ліс на околиці міста мав статус природного заказника. Відтепер найцінніші його ділянки забудовані хоромами холуїв та поплічників Ларіна. Кажуть, за вирішення питання з цією землею Сергій Миколайович збагатів на 350 тисяч доларів. Є ті, хто може свідчити про це.

І це лише фрагменти з багатої біографії цього прихвостня Януковича. Перераховувати всі не вистачить паперу. Є відомий факт – досі десятки, може й сотні підприємців при одному згадуванні імені Ларіна лютують та шаленіють. Бо у кожного з них ця людина з гаманця вийняла у кого десятки, у кого сотні, а у кого й мільйони доларів.

Ларін завів на різні посади в Кіровоградській області купу своїх. Рідних по крові та духу, донецьких товаришів. Вихідці з Донбасу з’явилися у обласній адміністрації, виконавчій владі, прокуратурі, міліції. Навіть у відділки міліції у районах Ларін прилаштовував «реальних» пацанів з Донбасу! Може, це й дрібниця, але колишній «назначєнєц» Ларіна, керівник міліції районного центру Кіровоградщини Олександрія зараз керує так званою поліцією ДНР. Добрі кадри підбирав Сергій Миколайович.

Пане генеральний прокурор! Заарештовано одну особу, яка причетна до розвалу однієї області. А з іншими областями як? Чи сяде за грати особа, яка розвалила, корумпувала, майже знищила іншу область – Кіровоградську? Наведені в зверненні факти – лише верхівка айсбергу.

Просимо, ні, вимагаємо направити в Кіровоградську область групу досвідчених слідчих прокуратури для вивчення злочинних діянь колишнього очільника області, заступника глави адміністрації Януковича. Нині народного депутата Сергія Ларіна. Сприяння громади, підприємницьких кіл, політиків обіцяємо. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: политики,регионалы,козлы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.