Антиукраїнський погром в Умані та влада : імпотенція чи пособництво злочинцям?

17 червня 2016, 22:21
Власник сторінки
науковець, філософ
1
227
Антиукраїнський погром в Умані та влада : імпотенція чи пособництво злочинцям?

Хасиди стріляли в людей, пошкодили авто поліції і закидали камінням телеоператора одного з центральних каналів в Умані. У чоловіка – численні забої і розбита техніка. Все почалося з того, що п'яні чол

Коли ж куля поранила продавця місцевого магазину – перехожі викликали поліцію. Затримання стрілка перетворилося на справжній бойовик.

"Сидів, грав в телефоні, переглядав повідомлення, і вийшло так, що почув три постріли, два з яких вдарили мені в машину, тому що чув звук металу, а один мені відповідно вже в ніс", – розповідає Олег, постраждалий, продавець місцевого магазина.

"За даним фактом порушено кілька кримінальних проваджень, зокрема стаття 125 Кримінального кодексу-легені тілесні ушкодження та 296 – це хуліганство. Максимально термін покарання за цією кримінальною справою передбачає до 3 років позбавлення волі", – уточнив Дмитро Грищенко, прес-секретар Нацполіції в Черкаській області.

 

Цікаво які дії ,крім незрозумілої імітації активності, буде вжито державною владою?

 В погромі приймав участь цілий натовп. Вирахувати їх в Умані (яка зовсім не мегаполіс) більш ніж реально , незважаючи на відносно велику кількість паломників. Не варто забувати , що хасидські паломники різко виділяються серед місцевих мешканців і більшість з них абсолютно не володіє російською чи українською мовами.

Так зване хуліганство мало всі ознаки повноцінного бунту. Точніше масових заворушень. Нагадаємо відповідну статтю кримінального кодексу  : «1. Організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівель або споруд, насильницьким виселенням громадян, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також активна участь у масових заворушеннях -

караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.»

Як можна побачити це зовсім не хуліганство. Питання навіть не в строках покарання , а в тому ,що масові заворушення злочин антидержавний.

Буквально за декілька днів до антиукраїнського погрому в Умані. На захист купки збоченців під час так званого «маршу рівності» було кинуто більше шести тисяч силовиків. Як би цю кількість було кинуто на наведення порядку в Умані питання було б вирішено за лічені години. Я маю на увазі не припинення погрому, а масові затримання підозрілих осіб та розшук безпосередніх винуватців. Але влада не захотіла цього робити….

Як би вона проявила таку саме безпомічність під час попередніх подій в Києві її можна було б звинуватити в слабкості. Але це не слабкість…Це пряме пособництво злочинцям. Починаючи від дивної лякливості співробітників МВС і закінчуючи явними спробами спустити справу «на гальмах» потім. Таке враження ,що для влади іноземні злочинці – погромники  мають не просто значення , а високий елітарний статус. А ось громадяни України (які є господарями та роботодавцями цієї влади) , щось на кшталт небажаного і , навіть , ворожого елементу з яким вона вимушена миритись через його (поки що) велику кількість.

П.С. Хоча звісно громадян з нетрадиційною сексуальною орієнтацією влада любить. Мабуть їх «нетрадиційні смаки» компенсують навіть присутність українського паспорту.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.