Відміна люстрації та інші рішення Конституційного суду

14 червня 2016, 15:46
Власник сторінки
0
105
Відміна люстрації та інші рішення Конституційного суду

Наразі Конституційний Суд України розглядає рішення, яке може сильно сколихнути країну - питання відміни закону про люстрацію. Та це не перше рішення КС в угоду чинній владі.

Слід згадати ще декілька випадків прийняття сумнівних рішень у інтересах окремих осіб.
Наприклад, за часів Януковича, найбільше розголосу набули такі рішення:
1. КС дозволив окремим депутатам, після обрання їх у Верховну Раду, переходити з однієї партії до іншої. Завдяки чому продажні політики, яких в народі прозвали "тушками", після призначення депутатами, повиходили зі своїх партій та зрадивши обіцянки дані людям, приєднались до Партії Регіонів. 
2. Завдяки рішенню КС у 2010 році, Україна повернулась до президентсько-парламентської форми правління, що лише посилило диктатуру Януковича.
3. У 2012 році КС дозволив Миколі Азарову власноруч регулювати розміри соціальних виплат з держбюджету.

Проте приписувати всю вину за прийняття таких рішень на Януковича не варто. Зі приходом Порошенка, прийняття сумнівних рішень не припинилось:

1.Весною 2016 року КС постановив, що український парламент самостійно встановлює, на якій із наступних сесій приймати законопроект про внесення змін до Конституції. Це рішення прийнято з метою недопустити провалення прийняття змін про децентралізацію влади.
2. 
КС повернув суддям необмежені у сумі довічні виплати. А це додаткові десятки мільйонів гривень з державного бюджету щороку.
3. Третім ганебним рішенням вже за часів нового президента може стати відміна люстрації влади. 

Чи проігнорують українці черговий плювок в обличчя від не нових, а забутих старих суддів Конституційного суду?
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Янукович,Порошенко,люстрация
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.