На крок ближче до безвізового режиму

20 квітня 2016, 23:00
Власник сторінки
кандидат философских наук, политический аналитик
0
159

Всім нам треба вчитися не лише помічати помилки та критикувати, але й відзначати досягнення, віддаючи належне всім причетним до успішного результату.

Кілька тижнів тому на порталі «Слово і Діло» було розміщено тест щодо виконаних обіцянок Президента України, пройшовши який я з подивом для себе виявив, що Петро Порошенко виконав значно більше своїх обіцянок, ніж мені здавалося.  Впевнений, що більшість з тих, хто цей тест проходив, мала аналогічний результат. Українці традиційно скептично ставляться до виконання політиками обіцянок.  Звісно, у тесті не йшлося про відверто популістські обіцянки на кшталт «завершити АТО за два тижні» чи «продати бізнес». Проте, щиро кажучи, особисто мені у цьому випадку видається доречнішим дорікати Президенту не стільки за те, що він не виконав цих обіцянок, скільки за те, що він у запалі передвиборчих перегонів пообіцяв те, що в принципі нереально було виконати.  Отже, навіть ризикуючи одержати титул «порохобота» мушу сказати одну вельми непопулярну в українському суспільстві тезу: політики теж люди і так само як ми з вами часто дають обіцянки, які не зможуть виконати, але це зовсім не означає, що всі їхні обіцянки нічого не варті. Певну частину своїх обіцянок вони таки виконують.  Наприклад, сьогодні Петро Порошенко впритул наблизився до того, щоб виконати ще одну свою обіцянку – забезпечити безвізовий режим з державами Європейського Союзу. Наразі, Європейська комісія оголосила про подачу законодавчої пропозиції щодо скасування віз для громадян України. Про це йдеться в документі, опублікованому на сайті Єврокомісії. Зокрема, зазначається, що Україна досягла необхідного прогресу і здійснила всі необхідні реформи, щоб забезпечити ефективне і стійке досягнення інших показників. Отже, безвізовий режим став як ніколи близький. Якщо це станеться, навіть запеклим критикам Порошенка, до яких належу і я, доведеться визнати – провідну роль у досягненні позитивного результату на цьому напрямку відіграв саме Президент України.  І справа не лише у тому, що відповідно до Конституції України Президент відіграє провідну роль у міжнародних відносинах.  Передусім, варто відзначити роль, яку відіграв Петро Порошенко у виконанні вимог європейців щодо низки заходів, спрямованих на боротьбу з корупцією.  Тут слід згадати і принципову позицію Президента щодо електронного декларування, і зусилля, спрямовані на формування НАБУ, антикорупційної прокуратури, НАЗК.  Словом, всім нам треба вчитися не лише помічати помилки та критикувати, але й відзначати досягнення, віддаючи належне всім причетним до успішного результату.  Отже, наступного разу, коли портал «Слово і Діло» оновить тест щодо виконання Президентом України Петром Порошенко обіцянок, я точно покращу свій результат як мінімум на один бал.  
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Порошенко
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.