Переходьте на темну сторону - у нас є печеньки

28 грудня 2015, 09:45
Власник сторінки
юрист
0
140
Переходьте на темну сторону - у нас є печеньки

Лунають думки, що Міхеїл зробив перший крок для створення партії.

Переходьте на темну сторону - у нас є печеньки. І цукерки також.

Критики Антикорупційного форуму, що пройшов 23 грудня 2015 року під головуванням Міхеїла Саакашвілі активно експлуатують тему шаленого успіху солодощів під час проведення заходу. Мовляв оце так борці з корупцією, а самі прийшли на форум розжитися смачненьким.

Перший меседж такого твердження - нікому з присутніх не цікава корупція як явище, людей приваблює лише саме шара. Другий - горе-борці з корупцією не можуть навіть втриматись від привласнення дрібних частувань, а що говорити про більш коштовні спокуси.

Все це здобрено іронічним контекстом, що зводить нанівець серйозне сприйняття громадськістю намірів учасників форуму.

Подивимось на причини. Їх можна виділити в декілька груп.
По-перше, суб'єкти, на який направлений захід та його наслідки. Представники корупційних схем біснуються з того, що знаходяться під неухильною увагою громадськості, яка до того ж здобрена ґрунтовною підтримкою і контролем провідних "агентів госдепу". Сюди ж можна віднести і вату. Тому що всі знають: що для німця - добре, то для ватника - смерть.

По-друге, зрадофіли, які завжди налаштовані песимістично. Вони знають як ніхто, що Саакашвілі в Україні гребе бабло лопатами, а його "молода команда" не встигає їх розпихувати по карманам. Нас вже злили, а ви ще не знали?

По-третє, конструктивна позиція громадськості. Та сама громадськість, що постійно виступає важелем, здійснює контроль за згаданою ініціативою, а головне - за її виконавцями. Тому що відомо, що будь-яка добра ідея, доведена...

Лунають думки, що Міхеїл зробив перший крок для створення партії. Це також коментують зі скепсисом, причини перелічені вище (перші дві). Згадайте, що може зробити один діяч на посаді губернатора, навіть із "молодою командою", а що - якби мав би політсилу у місцевій раді. Що може Президент, а що - та ж особа із більшістю в Парламенті... всі пам'ятають приклад Ющенка, порівняйте із нинішнім Президентом. Робіть висновки самі.

Патріоти й надалі робитимуть свою справу: громадський контроль триматиме під прицілом як діяльність, так і якісний склад борців із корупцію. Щоб із часом не було, як кажуть англичани: if you can't beat them, join them.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Міхеїл Саакашвілі,політика в Україні,антикорупційна політика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.