Корупція на тендері з озеленення від КП Київзеленбуд

24 листопада 2015, 14:44
Власник сторінки
0
208
Корупція на тендері з озеленення від КП Київзеленбуд

Перемагають підставні компанії

Друзі, хочу повідомити інформацію, яка шокувала багатьох. Ми прагнемо боротися з корупцією, жити за новими принципами, але деякі люди не хочуть з цим миритися. Так нещодавно КП «Київзеленбуд» проводив тендер з постачання рослинного матеріалу для озеленення. Даний конкурс був проведений з багатьма порушеннями.

У тендері брали участь такі компанії:

  • ·        КП «Запорожзеленгосп»,
  • ·        ТОВ «ТМ Садовий центр» Даллас»,
  • ·        ТОВ «Грінсад»,
  •          ТОВ «Дрепт»,
  • ·        ТОВ «Кікші Україна»,
  • ·        ТОВ «Флорекс Україна».

·        Кожна з них запропонувала свою ціну на виконання замовлення. Найнижчу поставив КП «Запорожзеленгосп». А найвищі компанії – Кікші та Флорекс.  З незрозумілих причин ТОВ «ТМ Садовий центр» Даллас», ТОВ «Грінсад» та  ТОВ «Дрепт» відмовили в участі в тендері.

Садовий центр «Грінсад» пропонував цілком доступну ціну за виконання договору. А саме, 3 159 650,00 гривень.  Але, незважаючи на це, у конкурсі залишилася компанія з найнижчою ціною на озеленення та два кандидати з найвищими цінами на пропозицію.

Як і слід було очікувати перемогла компанія КП «Запорожзеленгосп». Але посилаючись на складність виконання замовлення, представники компанії відмовилися від перемоги. І організатори тендеру передали її ТОВ «Кікші Україна», яка пропонувала ціну 4 928 450,00 грн, що становить на 1,5 млн грн більше ніж ціна ТОВ «Грінсад».

Таке рішення КП «Київзеленбуд» дуже обурило, і ми подали позов до суду. Як з'ясувалося, КП «Запорожзеленгосп» - це всього лише технічна компанія, яка призначена для відводу очей. А ось «переможець» «Кікші Україна» має сумнівну репутацію. Люди, які її створили, є громадянами Латвії. А Максим Пєтухов, відомий скандалом з липовими каштанами, займатиметься закупівлею рослин для озеленення. Тому було вигідно прибрати чесних кандидатів і розділити гроші, які перевищували ціни конкурентів.

Судові засідання переносилися безліч разів. А 6 листопада суд постановив відхилити вимоги ТОВ «Грінсад» і визнати проведення тендеру чесним. Наша команда не здається і ми плануємо подавати апеляцію та все ж таки добитися справедливості. Я дуже сподіваюся, що люди, які мають відношення до цієї корупційної схеми будуть покарані. А подібні тендери стануть чесними та справедливими.

Більше про тендер можете прочитати у нас на сайті greensad.com.ua/blog/119/


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,корупція,тендер,махинации,политика,озеленення
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.