ПРОГРАМА СПІВФІНАНСУВАННЯ – ЛЕГАЛЬНИЙ СПОСІБ РОЗКРАДАННЯ БЮДЖЕТУ?

11 листопада 2015, 20:07
Власник сторінки
0
61

або Як зберегти і розвинути бізнес на вінничанах Пропозиція чинної міської влади щодо співфінансування ремонту комунального господарства на перший погляд здається досить непоганою. Якби не підводн

Пропозиція чинної міської влади щодо співфінансування ремонту комунального господарства на перший погляд здається досить непоганою. Якби не підводне каміння, яке чекає на вінничан, за чиї кошти збираються наводити лад у місті. 

 

З метою покращити комфорт проживання вінничан, провести капітальні та поточні ремонти будинків, інші роботи з благоустрою багатоповерхівок та прибудинкової території, Вінницька міська влада запровадила програму співфінансування. Щоб утеплити будинки чи провести поточні ремонти під’їздів, вінничанам запропонували спочатку об’єднатися, а потім звернутися до міської ради для укладання договору, за яким роботи будуть виконуватися на умовах співфінансування. Відповідно до цієї програми частину вартості ремонту оплачують жителі, решта – за кошти місцевого бюджету.

Пропозиція наче непогана, якби не декілька «але». Субпідрядника, який виконуватиме ремонт чи інші роботи, обирає міська влада. Як правило, це фірма-"прокладка", через яку крадуть державні кошти. Справа у тому, що влада, насправді, ставить завищену ціну. Наприклад, квадратний метр утеплення будинку за програмою співфінансування коштує близько 700 гривень, коли реальна ринкова ціна – близько 320 гривень.

У результаті виходить, що вінничани із власних кишень повністю оплачують ремонти будинків, а міська влада через фірми-"прокладки" просто краде бюджетні гроші.

Людмила Щербаківська переконана, що обирати субпідрядника повинні вінничани, а не влада, тому всі тендери мають проводитися відкрито. Кошти за програмою співфінансування мають перераховуватися на ту фірму, яку обрали люди, а не ту, яка вигідна владі. Тільки за умови відкритих тендерів можливо припинити розкрадання міського бюджету. З іншої сторони, завдяки прозорості, вінничани і справді зекономлять половину коштів, як це обіцялося спочатку.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: вінницька влада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.