Генеральним прокурором має бути сильна особистість.

31 жовтня 2015, 11:15
Власник сторінки
Юрист
0
56

Погляд на систему поза її межами.

Особисто я покладала на Шокіна великі надії, які не справдились. Він так і не оточив себе фахівцями, не очистив прокуратуру від нечисті, не провів реформу. У всьому — бутафорія, подвійні стандарти, загравання з політикумом, тримання «носа за вітром». Гидко й боляче спостерігати за цим. Віктор Миколайович так і не став незалежним генеральним прокурором, для якого б єдиним «хазяїном» став закон. Від цього й усі проблеми. Перемагає тільки той, кому нічого втрачати. А ще — треба бути дуже сильною особистістю на такій посаді.

Відставка Шокіна об’єктивно назріла. Це факт. Однак, чи зможе вона змінити ситуацію на краще — дуже сумнівно. Адже недарма кажуть, що «ніколи не буває так погано, щоб не було ще гірше». Скоріш за все, прокуратуру очолить черговий «ярема» чи «гелетей» — люди, далекі від права і моралі. І змін на краще не буде... У всякому разі — при цій владі, яка, власне, як і всі попередні, обирає виключно «своїх», дбаючи лише про власні інтереси. Зміни можливі тоді, коли критична маса протиріч між владою і народом досягне спільної мети — саме цих змін. І тоді дуже багато буде залежати від конкретної особистості, яка очолить систему.

Прокуратура й сьогодні ще досить потужна структура, яка може працювати на інтереси держави. Для цього потрібна щира політична воля і активна підтримка суспільства.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.