Загадка Боїнга три сімки

14 жовтня 2015, 19:43
Власник сторінки
Журналіст, письменник
1
473

Чому зона бойових дій виявилася не закритою для міжнародних польотів?

У Росії з наближення кінця розслідування загибелі Боїнгу-777 рейсу МН-17 усе більше проявляється… швидка Настя. Її фахівці бігають, як Марко по пеклу з однією метою – будь-що вигородити московітів-убивць. Учора, 13 жовтня ц.р., зібравши журналістів, ліпив сліпого до плоту, за декілька, до речі, годин до початку прес-конференції представника Ради національної безпеки Нідерландів, гендиректор концерну ППО "Алмаз-Антей" Ян Новіков. Вигадував, начебто ракета по літальному апарату була випущена з району села Зарощенське, яке повсякчас знаходиться на контрольованій Збройними силами Україні території. Нині, 14 жовтня ц.р., ще один Омелько з Білокам’яної – Олег Сторчев, заступник глави Росавіації вискочив з конопель із нікчемною заявою, буцімто РФ не влаштовують результати висновків міжнародних експертів. Москва, заявив, буде вимагати нової експертної оцінки. Його виступ на пресу в кабельних мережах України транслювали Євроньз та московський телеканал «Дождь».

          Однак, якщо чесно, мене більше всього стривожило те, що у виголошеному головою ради розслідувань у справах безпеки Нідерландів звіті технічної експертизи щодо розстрілу лайнера у небі, фактично ні разу не згадується Росія, а ось Україна поіменується аж чотири чи навіть п’ять разів. Як вказується у документі, Україна, офіційний Київ практично винні у загибелі Боїнга три сімки, позаяк не закрили повітряний простір над зоною бойових дій.

          Знаєте, якось, у кінці дев’яностих років минулого століття я перебував у відрядженні в Ірані. Спекотної днини з іще одним українцем ми зайшли випити охолоджувального напою до якогось столичного закладу, де на той час перебував лише сам господар. Наливаючи нам запашного спрагу поглинаючого узвару, він на мигах і пальцях запитав: звідкіля, мовляв, з’явилися такі блідолиці? Я гордо заявив: «Юкрейн!» Наш рятівник від спеки безсило стенув плечима, давши зрозуміти, що назва ця йому зовсім нічого не сповіщає. Мій товариш весело проголосив: «Динамо» Київ!» І на це іранець відповів розгубленою усмішкою. І тоді мені нарешті, здається, вдалося знайти смислову зв’язку в нашій розмові. Коли я назвав слово-пароль всенародної біди «Чорнобиль», представник народів арії вдоволено і водночас зажурено похитав головою: зрозумів…

          Так мені здається відтепер будуть Україну грішно ідентифікувати з загибеллю літака рейсу МН-17 Малоазійських авіаліній. Оскільки за таким обвинувальним принципом, даруйте за відвертість, був побудований учорашній  технічний звіт, який, напевне ж, підписували й українці експерти. Де називалася лише одна країна в творцях трагедії.

Усе це, як на мене, виглядало так ніби Польща і поляки винні в тому, що на їхній території  фашисти побудували найбільше концентраційних таборів. Але ж подібного абсурду ніхто й ніде не виголошував і не сміє заявляти подібне. Хоча глава нашої держави П. Порошенко каже, що все це не так, оскільки, мовляв, у висновках фахівців згадується, що лайнер збито російською ракетою комплексу «Бук». Ні, все таки перечитайте звіт, там названо ім’я тільки однієї держави світу – України, при чому в декількох недостойних варіантах. І людство, гадаю, уже сприйняло, на жаль, нашу країну, як творця зла.    

Як не дивно, оскільки при всіх міжнародних подіях він завжди далеко сидить у кущах, обізвався міністр закордонних справ Павло Клімкін.  Він буквально заявив: "Коли починається війна, коли вона оголошується, ти знаєш, чого чекати. Але ця війна не була оголошена, і ніхто не міг навіть уявити такої загрози". (Більше читайте тут)

Зверніть увагу, начальник МЗС України офіційно визнав, що на сході України точиться ВІЙНА.  Так і хочеться запитати: це ж кого і з ким? І чому ви до цього мовчали, хоча гинули й досі гинуть тисячі українців?

Якщо це війна, чому тоді операція зі звільнення Донбасу від окупантів називається АТО? Немовби легенька прогулянка зі зброєю проти хуліганів. Це, по-перше. По-друге, чи не здається панові міністру, що в разі, коли в ході бойових дій застосовується, як він визнає, а тепер це ж підтвердила і міжнародна експертна комісія, високоточна зброя ураження, як той же російський «Бук», потрібно було ще на початку літа минулого року оголошувати воєнний стан на українському Донбасі. Якби це було зроблено, то Україна відповідно до норм  Міжнародної організації цивільної авіації - ( ИКАО  від англ.    ICAO —   International Civil Aviation Organization ), мала б закрити авіапростір над Донбасом.

Виникає запитання: а хто ж не вводив і чому воєнний стан у зоні бойових дій? Можу припустити, що робилося це на догоду… В. Путіну, який мав «палочку-виручалочку» в ролі заручника - одного з підрозділів компанії «Рошен», який розташований в російському Липецьку та його околицях.  Думаю, що з Москви до Києва було сказано приблизно таке: «Ти лишень попробуй заїкнутися про воєнний стан, тут же забудешся про свої мільйони…» Якщо переплутав якісь слова, даруйте…

Не здивуюся, якщо прийде час, коли про все це запитають й у нашого нинішнього царя-мільярдера і на міжнародному рівні. Розплутування таких довго граючих історій – тривала вистава. Важливо ж пам’ятати те, що якби був вчасно оголошений військовий стан на українському Донбасі, відтак виявився б закритим повітряний простір над цим регіоном України, і всі 298 пасажирів літака Boeing 777 авіакампанії Malaysia Airlines , які летіли рейсом MH17 з Амстердаму в Куала-Лумпур   були б живими.

Ось що означає ігнорувати правила поведінки, вимоги Конституції України та здорового глузду. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.