ЧАС ЄДНАТИСЬ, або СОЮЗ КОВБАСИ І ШОКОЛАДУ

13 жовтня 2015, 15:42
Власник сторінки
журналіст
0
577

Трагікомедія за мотивами ненародних казок для дорослих «ПОКРАЩЕННЯ ВЖЕ СЬОГОДНІ» та «ЖИТИ ПО-НОВОМУ»

ДІЙОВІ ОСОБИ:

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН) – ТІНЬОВИЙ ГУБЕРНАТОР КІРОВОГРАДЩИНИ, ВЛАСНИК ПОЛІТИЧНОГО ТЕАТРУ ЛЯЛЬОК

АВСТРІЙСЬКИЙ КУПЕЦЬ (РАЙКОВИЧ) – КОВБАСНИК, МЕШКАНЕЦЬ АВСТРІЇ, БУВАЛА В БУВАЛЬЦЯХ ЛЯЛЬКА, ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ ДЛЯ ЗАГРАВАННЯ З ПЕНСІОНЕРАМИ

ДОКТОР-ЗОЛОТИЙ-СТЕТОСКОП (ЯРИНІЧ) – НАРДЕП, МІЛЬЙОНЕР, ЛЯЛЬКА ДЛЯ ЗАГРАВАННЯ З ІНТЕЛІГЕНЦІЄЮ

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ) – БОРЕЦЬ З АМБРОЗІЄЮ, ЛЯЛЬКА ДЛЯ ЗАГРАВАННЯ З МОРАЛЬНО НЕСТІЙКОЮ МОЛОДДЮ

ТРИ ТОВСТУНИ (БЕРЕЗКІН, ШТУТМАН, БАХМАЧ) – ТІНЬОВІ СПІВВЛАСНИКИ КІРОВОГРАДА, ЛЯЛЬКИ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ VIP-ПОЛІТИКАМИ

СИН ТОВСТУНА (БЕРЕЗКІН-МОЛОДШИЙ) – ОСОБИСТА ЛЯЛЬКА БЕРЕЗКІНА-СТАРШОГО, ВИКОРИСТОВУЄТЬСЯ НИМ ЯК ОПУДАЛО

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ «БАТЬКІВЩИНА» (ЧОРНОІВАНЕНКО) – ГОЛОВА ОБЛРАДИ, НОВА У ТЕАТРІ КАРАБАСА БАРАБАСА ЛЯЛЬКА, АЛЕ ВЖЕ ПОШАРПАНА В ПОЛІТТЕАТРІ ОПОНЕНТІВ

МАЛЬВІНА (САЄНКО) – РЕКЛАМЩИЦЯ, ГОЛОВА ПРОФСПІЛКИ ЛЯЛЬОК

ГОЛОС ЗГОРИ – НАЛЕЖИТЬ, МОЖЛИВО, Й ЛЯЛЬЦІ, АЛЕ НЕ З ЦІЄЇ ТРАГІКОМЕДІЇ



ДІЯ ПЕРША

Осінь 2014 року.


ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ) сидить під біг-бордом зі своїм зображенням і символікою «Я - Кіровоград» й гірко плаче. Поряд – купа засопливлених хустинок «Dolce & Gabbana». Входять КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН) з чималим мішком і МАЛЬВІНА (САЄНКО) з книжкою.

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ) (миттєво підводиться): Дядя губернатор! Прастітє! Я нє віноват, что нардепом от Кіровограда ізбралі Доктора-Золотой-Стетоскоп! Я так старался!

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН). Успокойся, так било нада. На слєдующій год будєм тєбя у мери видвігать.

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ) (запопадливо): А што нада дєлать?

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Продолжать любіть Кіровоград. Кроме того, посєєш в городе амброзію, вот сємєна (дає мішок). К виборам мера как раз созрєєт, будєш с ней бороться, спасать народ.

МАЛЬВІНА (САЄНКО):А от нашєго профсоюза–кніга. Повишай уровєнь грамотності (дає книгу «Азіровка»).

ДІЯ ДРУГА:

Початок літа 2015 року.

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ): Дядя губернатор! А можна вапрос?

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Валяй.

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ): Мєня обзивают тєхніческім кандідатом. Что оні хотят етім сказать?

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Намекают, што ти завєдующім работаєш в моєй фірмє «Цифротех». Нічєго обідного.

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ): І єщо одін вопросік…

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Сразу би і сказал… На. (Дістає з ки- шені пачку грошей.) Раздаш ізбіратєлям по тисячє грівен.

ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ): Так вєдь на всєх не хватіт.

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Должно хватіть. Іх уже немного осталось.

СИН ТОВСТУНА (БЕРЕЗКІН-МОЛОДШИЙ) і МАЛЬВІНА (САЄНКО).
СИН ТОВСТУНА (БЕРЕЗКІН-МОЛОДШИЙ): Мальвіша, папа сказал, што у мєня на виборах мера – большіє шанси. У тебя єсть крєатівниє прєдложения по моєму піару?

МАЛЬВІНА (САЄНКО): По городу полно біг-бордов с твоїм фєйсом, от прошлогодніх парламентськіх виборов осталісь. Ми твоєму папє скажем, что ето новиє борди, а деньгі, коториє он даст, подєлім между собой.

СИН ТОВСТУНА (БЕРЕЗКІН-МОЛОДШИЙ) (радий): Ну, Мальвішка, ну, голова!


ДІЯ ТРЕТЯ

Середина літа 2015 року..

ТРИ ТОВСТУНИ (БЕРЕЗКІН, ШТУТМАН, БАХМАЧ).

ТОВСТУН БАХМАЧ: Ітак, будєм відвігать єдіного кандідата у мери города. Я согласєн с Карабасом Барабасом, что ідєальная кандідатура –

Чі-То-Чіп-Чі-То-Дейл. А чтоби всьо прошло нормально, нам нужно скінуться на подкуп ізбіратєлєй, члєнов комісій, на борди. Карабас Барабас требуєт на ето мілліон. Дівіденди гарантіруєт.

ТОВСТУН ШТУТМАН: Нєт вопросов.

ТОВСТУН БЕРЕЗКІН: У м-меня т-такіх дєнег н-нєт.

ТОВСТУН БАХМАЧ (з докором): Ти ж завод продал недавно. С ра- ботнікамі!

ТОВСТУН БЕРЕЗКІН: Та я ж сразу п-потратіл всьо на б-б- борди для сина. А теперь снімаю его к-кандидатуру, раді нашого общєго, к-как єго,

Чі-Чі-Пі...

ТОВСТУН ШТУТМАН: Да кто би за твоєго сина проголосовал! Нє смєші. Не дайош дєнєг – будеш іметь разговор с Карабасом Барабасом… Что ето воняет?

Подальшу розмову Трьох Товстунів заглушив рев дельтаплана «Range Rover», на якому пролетів ЧИ-ТО-ЧІП-ЧИ-ТО-ДЕЙЛ (СТРИЖАКОВ) в робочій уніформі від «Hugo Boss», обприскуючи усе довкола смердючою отрутою проти амброзії.

ДІЯ ЧЕТВЕРТА

Середина вересня 2015 року.

КАРАБАС БАРАБАС(ЛАРІН), ТРИ ТОВСТУНИ (БЕРЕЗКІН, ШТУТМАН, БАХМАЧ), ДОКТОР-ЗОЛОТИЙ-СТЕТОСКОП (ЯРИНІЧ).

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Как ви, навєрно, догадивалісь, Чі-То-Чіп-Чі-То-Дейл нужен бил нам для врємєнного отвлєчєнія народа от других кандідатов. Свою місію он виполніт полностю, когда скажет после пєрвого тура мерских виборов, что надо голосовать за…

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН) дістає з кишені айфон і піднімає його над головою.
З айфона лунає ГОЛОС ЗВЕРХУ (урочисто): Сьогодні як ніколи нашому народу потрібна консолідація! І я рекомендую на посаду кіровоградського мера людину, яка наділена унікальною рисою – любити будь-яку владу і бути любимою будь-якою владою. Це – ковбасник Райкович. Скоро він приїде до вас з Австрії, де мешкає уже декілька років, і зробить у вас у Кіровограді життя не гірше, ніж в Австрії! Час єднатися! І все, як кажуть на моїй попередній роботі, буде в шоколаді!

КАРАБАС БАРАБАС, ТРИ ТОВСТУНИ (БЕРЕЗКІН, ШТУТМАН, БАХМАЧ) І ДОКТОР-ЗОЛОТИЙ-СТЕТОСКОП (ЯРИНІЧ) (дружно): Ура! Ура! Ура!

КАРАБАС БАРАБАС (змовницьки): Я вам по сєкрєту скажу: Тарабарскій Король тоже доволєн нашім вибором. Он даже хотєл в Ростове-на-Дону прес-конференцію дать по етому поводу.
ДОКТОР-ЗОЛОТИЙ-СТЕТОСКОП (ЯРИНІЧ): А я как врач скажу: колбаса і сало в сочетаніі с шоколадом атлично усваіваются. Так что – за союз сала и шоколада!
КАРАБАС БАРАБАС (до ТОВСТУНА БЕРЕЗКІНА): А ти когда наконец деньгі внесьош?

ТОВСТУН БЕРЕЗКІН: Сейчас, д-дам. (Мацає себе по кишені.) Д-дома з-забил…

ДІЯ П’ЯТА

Середина вересня 2015 року.

БЛУДНИЙ СИН (ЧОРНОІВАНЕНКО) І КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН).

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО) (погладжуючи кишеню, в яку, мабуть, щойно щось поклав): Так і бути, Карабасе Барабасовичу, у мери не висуватимуся сам й однопартійцям забороню це робити. Але ковбасника вашого не хвалитиму, ні за які гроші! Щоб я, член «Батьківщини» з тисяча дев’ятсот…

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Ну, ето ти загнул…

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО): …щоб я, вірний син «Батьківщини», та рекламував ворога народу! Він же, Райкович ваш, – і з Януковичем цілувався, і Шаталова пропагував. А батько Шаталова, між іншим, – в ДНР міністром культури тепер. До того ж, Райкович уже давно в Австрії живе, потрібне йому це мерство...

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Мерство єму дєйствітельно не сильно надо. Просто согласілся поработать на меня. Нє за спасібо, конєчно. Побєдіт на виборах– і в Австрію свою вєрньотся. А городом будєт руководіть секретарь горсовета, наш чєловєк. Ілі пєрвий замєстітель мера, тоже наш. Хочешь на мєсто пєрвого зама? Дєнєжное место же!

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО) (вдаючи, ніби пропозиція його не дуже зацікавила): Не знаю, не знаю… А шо там треба сказать про вашого ковбасника?

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Ну, што он опитний руководітєль, што колбасу вкусную випускаєт. Не перестарайся только.

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО): Я подумаю.


ДІЯ ШОСТА

Кінець вересня 2015 року.

Концертний зал філармонії. Висунення Австрійського Купця Райковича кандидатом у мери Кіровограда. На сцені – АВСТРІЙСЬКИЙ КУПЕЦЬ (РАЙКОВИЧ), БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО) зі значком «Я Райкович» на лацкані піджака. За кулісами – КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН). У залі – ТРИ ТОВСТУНИ (БЕРЕЗКІН, ШТУТМАН, БАХМАЧ), ДОКТОР-ЗОЛОТИЙ-СТЕТОСКОП (ЯРИНІЧ),а також працівники ковбасного цеху Райковича.

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО): Як відомо, найкраща риба – ковбаса, а людина народжується для щастя. Тому кращого мера, ніж виробник ковбаси, нам не знайти, і без нього не буде нам щастя. Вибачайте, переходжу на мову ворожої держави. (Перевівши подих, співає, при цьому притупує правою ногою.) Счастьє вдруг в тішінє постучалось в двєрі. Нєужель ти ко мнє? Верю і нє вєрю!

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН) (сердито): Ну і дурак! Я ж просіл не пєрєстараться. Получіш у меня должность, жді…

ДІЯ СЬОМА

Кінець жовтня 2015 року.

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН) і ТРИ ТОВСТУНИ (БЕРЕЗКІН, ШТУТМАН, БАХМАЧ), БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО), МАЛЬВІНА (САЄНКО).

КАРАБАС БАРАБАС (ЛАРІН): Теперь, когда вибори ми прос…алі, когда наш кандидат даже не вишєл во второй тур, попитаємся разобраться, где ошіблісь. Я должен доложить всьо как єсть в Ростов Тарабарскому Королю.

ТОВСТУНИ ШТУТМАН І БАХМАЧ: (в один голос, показуючи на ТОВСТУНА БЕРЕЗКІНА): Ето всьо через нєго, он деньгі зажал.

ТОВСТУН БЕРЕЗКІН: Я нє в-віноват, ето Б-блудний Син всьо і-іспортіл. Он спеціально д-діскрєдітіровал Австрійского Купца г-глупой хвальбой.

БЛУДНИЙ СИН ПАРТІЇ (ЧОРНОІВАНЕНКО): Хлопці, та ви що таке кажете! Це Мальвіна винна – зекономила на фарбі, коли біг-борди ро- била. На половині бордів немає символу ковбасного цеху!

Раптом на обрії показується пошарпаний дельтаплан з ЧИ-ТО-ЧІПОМ-ЧИ-ТО-ДЕЙЛОМ (СТРИЖАКОВИМ), який не зважає на відсутність якої-небудь зелені і обприскує отрутою все довкола.

МАЛЬВІНА (САЄНКО) (показує на нього): Вот кто віноват! І сам нє побєділ, і голоса отобрал у нашего кандідата. Падонак!

Уся компанія щосили біжить за дельтапланеристом, щоб набити пику, але дістати його, ясна річ, не може.
ЗАВІСА


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Кировоград
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.