ЛЮДИ НЕ ВІРЯТЬ ЛУГАНСЬКИМ ЧИНОВНИКАМ В СПРАВІ РОЗСТРІЛЯНОГО ВОЛОНТЕРА ЕНДРЮ

04 жовтня 2015, 13:02
Власник сторінки
0
47

«Та не треба перед нами - плебеями – виправдовуватися, їй-Богу!! А то ми точно почнемо шото надумувати, накручувати... І, навіть не дивлячись на те, шо кожен з вас, як кажуть у наших тролейбусах, на

Заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко пройшов перевірку на поліграфі. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. 


«Я хочу абсолютно відповідально заявити, що за результатами проведеної слідчої дії із застосуванням поліграфа на всі десять запитань, які задавали щодо застосування поліграфа, отримані позитивні відповідні, які свідчать про те, що всі сумнівні питання, на які потрібно відповісти про можливу причетність чи причетність до тих дій, які висувало товариство, в яких звучала прізвище Юрія Юрійовича, вони не підтвердилися. Жодних підстав стверджувати чи казати, що в матеріалах провадження дані, в тому числі щодо застосування поліграфа, про його причетність, обізнаність, матеріальну або іншу зацікавленість у сприянні якому злочину, немає підстав», — зазначив Матіос. 


Сам Клименко про перевірку на поліграфі пише в своєму Фейсбуці так: «Щодо мого допиту на поліграфі. Оскільки ця тема отримала резонанс у засобах масової інформації, я хочу дати деякі пояснення.
Почну з того, що одразу після слів Ендрю щодо мого «кришування» логістичних центрів та його загибелі мене вже допитувала обласна прокуратура. Я дав повні і обґрунтовані пояснення щодо відкриття логістичних центрів та дій органів влади, правоохоронних органів з протидії незаконному переміщенню товарів через лінію розмежування. 


Разом з тим, військовим прокурором України мені було запропоновано пройти допит поліграфом для того, щоб поставити всі крапки над «і». Як і було заплановано, мене було допитано 29.09. У зв’язку з тим, що триває слідство, я не маю права розголошувати повну інформацію щодо зазначеного заходу. Деякі деталі допиту в ефірі одного з каналів розповів головний військовий прокурор. 
Хочу сказати, що як заступник керівника Луганської обласної ВЦА буду і надалі продовжувати боротися з незаконним переміщенням товарів через лінію розмежування, не дивлячись на спроби заплямувати мою репутацію». 


Показово, що п. Матіос напередодні перевірки на поліграфі п.Клименка, заявив про те,що що кількість затриманих колон із нелегальними вантажами за два місяці впала спочатку з 168 до 10 автомобілів, потім до 2—3 вантажівок. 


Нагадаю, що перед загибеллю «Ендрю» Галущенко дав інтерв'ю, в якому розкритикував ідею запуску логістичного центру для жителів окупованих районів Луганської області. За його словами, торгівлею будуть займатися люди, які вже давно контролюють цей бізнес в регіоні. 


"Я думаю, це будуть фірми, наближені до пана Юрія Юрійовича . Хто знає, той зрозуміє, про кого я... До пана генерал-лейтенанта . Теж - хто знає, той зрозуміє. Навіть шановний нами Георгій Борисович (Тука) навряд чи зможе цьому протистояти, бо цих дві незмивних говнеца давно тут сидять і все контролюють», - сказав волонтер. 
Втім,коментатори на сторінці самого Юрія Юрійовича, не дуже вірять чиновнику. 


Sergiy Serikov: «Та не треба перед нами - плебеями – виправдовуватися, їй-Богу!! А то ми точно почнемо шото надумувати, накручувати... І, навіть не дивлячись на те, шо кожен з вас, як кажуть у наших тролейбусах, на тому детекторі брехні дав тільки 36-40% правдивих відповідей (при тому, шо половина з них стосувалися біографічних даних) ми вам - білим і пухнастим - охоче віримо, і тому думаю, що Ендрю вас обмовив... 


Vladimir Bunetsky: «Коли же Вас всіх пристрелять?». 


Мені здається,а може і не здається,що слідча дія із застосуванням поліграфа виглядала приблизно так. 

  
-Ви особисто приймали участь у розстрілі мобільної групи? 

  
-Ні, не приймав. 

  
Позитивна відповідь,яка свідчить про те.. Про що саме вона свідчить трохи далі.

  
Наступне запитання: 

  
-Ви знаєте хто брав участь у нападі на мобільну групу? 

  
-Так.Це були озброєні люди...Бойовики.. 

  
Мені здається,а може і не здається, що наступні вісім запитань виглядали приблизно так само.

  
"Жодних підстав стверджувати чи казати, що в матеріалах провадження дані, в тому числі щодо застосування поліграфа, про його причетність, обізнаність, матеріальну або іншу зацікавленість у сприянні якому злочину, немає підстав,-заявив Матіос.


Нагадаємо, 2 вересня під Щастям (Луганська обл.) була розстріляна мобільна група по роботі проти контрабанди. 


Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що знає ім'я людини, яка причетна до розстрілу української мобільної групи по боротьбі з контрабандою поблизу міста Щастя Луганської області: «Я здогадуюся, чиїх рук це справа. Я знаю - ти, мразь, читаєш мене і стежиш за моєю діяльністю. Знай, відтепер ти не просто барига. Ти - мій особистий ворог!». 


Тука заявив, що мобільна група була знищена українським підрозділом. Він спростував заяву радника голови Служби безпеки України Юрія Тандита, який повідомив, що мобільна група була знищена в результаті бою з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків. 


Трохи пізніше Георгій Тука озвучив ще одну версію по нападу на автомобіль мобільної групи по боротьбі з контрабандою в Луганській області. За його словами, група могла група стала жертвою «здачі випускного іспиту» диверсійної школи бойовиків. Давати будь-яку одному інформацію губернатор відмовився, посилаючись на слідчу таємницю. 


Після перевірки на поліграфі заступника голови Луганської ВЦА Юрія Клименка,з п'ятниці, 2 жовтня, в Луганській обласній державній адміністрації запроваджено пропускний режим. 


Крім того, на третьому поверсі, де власне розташований кабінет голови ВЦА Георгія Туки, спокійну роботу очільника області охороняють двоє автоматників у балаклавах. За часів Г.Москаля, вхід в адміністрацію був вільний.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.