ВГАДАЙ МЕЛОДІЮ: ПАРТІЙНУ...

25 вересня 2015, 12:25
Власник сторінки
Архітектор Гостомельських змін.
0
262
ВГАДАЙ МЕЛОДІЮ: ПАРТІЙНУ...

А буде цих мелодій на близьких вже виборчих перегонах - чималенько. Якщо бути точним, то аж 132 (саме така кількість партій-учасників на місцевих виборах, що чекають на нас 25 жовтня.

  Для чого нам стільки? А це - не нам. Це їм: тим, хто ці партії створює, фінансує та просуває. До речі, загальна кількість партій, зареєстрованих на Україні за роки нашої незалежності аж  290.

  Це багато чи мало? - Стосовно цього можна сперечатись. Але, приміром, у Росії політичних партій - усього 17. І бідним сусідам якось того вистачає.

Втім, чого нам на них озиратися? Маємо власний розум: як і власні наміри.

Хоча деякі з моментів різнобарвної "партійної солянки" викликають якщо не емоції, то принаймні неоднозначне сприйняття.

  Як, приміром, взірцева політична активність такої національної меншини як угорці: "угорських" партій у нас зареєстровано одразу дві. Чим різняться одна від одної "КМКС Партія угорців України" та "Демократична партія угорців України"? - Про те, певно, краще знають самі угорці України.

  Національним амбіціям партійців не поступаються амбіції містечкові: так, у виборах прийме участь партія з гучною назвою ВІННИЦЬКА ЄВРОПЕЙСЬКА СТРАТЕГІЯ (чия поява на політичному тлі дозволяє нам чекати в недалекому майбутті таких її гідних продовжувачів як, скажімо, ВСЕСВІТНІЙ КОНГРЕС ПАТРІОТІВ ТАРАСІВКИ тощо).

  Продовжує свій політичний марафон і "Партія пенсіонерів України": яка, попри відсутність бодай яких успіхів, радує своєю неодмінною участю у кожних чергових перегонах.

  Одразу по кілька партійних проектів перейматимуться українським селом і українськими жінками. Що ж, держава наша традиційно багата як родючими чорноземами, так і красунями на всі смаки: тож нехай щастить.

  Вочевидь, втомившись боротися з чужими партійними  негараздами, свою власну організацію зареєстрував і український "АВТОМАЙДАН": відтепер це теж партія. І навіть офіс має не на колесах - а у цілком солідному будинку, як і годиться.

  Одразу два учасники перегонів своїми назвами електорат відверто інтригують. І якщо інтригу щодо першого з них - "Мерітократичної партії України - може розвіяти Інтернет ( як відомо, Вікіпедія сьогодні знає все) - то з другим, партією ДОБРИЙ САМАРЯНИН, буде розібратися дещо складніше.

  Деякі з нових партій, схоже, перейматимуться проблемами не самих тільки українців: так, маємо істотну підозру, що партія "Піратська партія України" матиме філіали ще десь у Сомалі та інших віддалених куточках нашої неспокійної планети.

  А "Блок Дарта Вейдера", певно, спрямує свої зусилля ще далі - у безмежний Всесвіт.

  На противагу витівникам та винахідним, що розважають нас своїми веселими креативами, інші учасники виборів - конче конкретні. Як, скажімо, ті харків яни, що запустили на партійну орбіту проект "ЗА КЕРНЕСА". От тут вже все цілком зрозуміло од самого початку: хто, для чого і за кого.

  Звісно, не обійшлося також і без клонів. Щодо чого досі обурюється пан Садовий: відтепер-бо його САМОПОМІЧ на нашому партійному небосхолі не єдина, є ще одна, з до болю схожою на неї назвою.

Ну, а наших партійних грандів - від пораненої на попередніх виборах "Свободи" до владної "Солідарності" - ви й без мене добре знаєте. Тут чимось почудувати земляків буде важко.

...Отже, учасників забігу - 132. Стартовий пістолет вистрілив без осічки. Почалося. І не так вже й довго чекати, коли закінчиться.

І щодо шансів шановних партійців. Поки що твердо можна сказати одне: сумно не буде. А як саме буде? - Поживемо-побачимо...

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Выборы,кандидаты,партии,власть в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.