Зима тривоги нашої

24 вересня 2015, 16:18
Власник сторінки
журналист. Закончил факультет журналистики Киевского госуниверситета имени Шевченко в 1979 г.
0
72

Пророцтво, що прийшло у сні

Зима тривоги нашої

Пророцтво, що прийшло у сні

 

Від першої до останньої фрази я «писав», сплючи, дійсно уві сні. Вранці лишилося викласти все це, закарбоване в памяті, «навіювання» на папір. І от що вийшло.

 

     В сьогоднішньому осінньому повітрі, в усій атмосфері міста, в настроях і поглядах людей, в їхній важкій задумі, в якійсь гнітючій тиші, що, попри людські голоси та вуличні звуки, відчуваєш ніби на доторк, - нависло щось зловісне, небезпечне і гаряче. Як ніби перед бурею. Ніби як злоякісна якась пухлина, що от-от має вибухнути, прорвати і затопити все навколо…

     Так із кожним днем наростає, накопичується, набухає людський гнів. І не лише від яценюківських «обґрунтованих» тарифів, які хіба що йому та іже з ним по кишені, від його дворічної давності брехні про споживання українцями 20 мільярдів кубометрів власного вітчизняного газу за дешевою ціною та побрехеньок про «рятівні» субсидії і «підвищення» зарплат та пенсій тощо. Це все, разом із автоматичним зростанням цін на продукти і товари, українці відчують вже взимку.

    На той же час припаде і прозріння людей після жовтневих виборів у місцеві органи самоврядування. Бо повзуча контрреволюція знову підняла голову у сподіванні реваншу минулого режиму. Новий закон про вибори, прийнятий «постМайданною» Верховною Радою під тиском «постМайданного» президента Порошенка, знову повернув фактично до життя і партію регіонів, і компартію, і соціалістів, і народників, і… Тільки під десятками нових брендів. Цей совково-проросійсько-януковицький фурункул, зачувши нові фінансові можливості, пускає тисячі метастазів в організм місцевого самоврядування. Це колишнє ненаситне бидло, надівши нові маски під виглядом «нових облич», знову преться до бюджетного корита, тепер уже – територіальних громад.

     Аби розчистити їм дорогу, Петру Порошенку і знадобився Аваков. Такий собі сучасний Распутін при дворі Петра Олексійовича! Кращої кандидатури для церберства і навішування фейсбучної локшини на вуха – годі було й шукати. Майстер провокацій, безпідставних досудових звинувачень, які з задоволенням підхоплюють ще не люстровані прокурори і судді, фальсифікацій і брудних піар-технологій – головний президентський жандарм все робить для того, аби знищити, засадити за грати, очорнити всіляко національно-визвольний і добровольчий рухи в Україні. Націоналісти, добровольці і волонтери, одним словом – справжні українці, справжні патріоти держави України, кращі її сини, - ось головна мішень Авакова. Та й звідки може бути якесь українське національне почуття до багатостраждальної неньки-України у «русскоязичного», з «большевитської столиці України» Харкова, міністра внутрішніх справ Авакова?!  Для нього будь-який націоналіст, а тим паче «бандерівець», тризубовець, правосєк, - вже апріорі бандит і терорист.

    Через те маємо сьогодні сотні політичних в’язнів саме з націоналістичних організацій. І репресії проти них не припиняються, навпаки – посилюються. Як із кожним днем посилюється гнів і обурення владою, діями Порошенка і Авакова у добровольчих формуваннях, які зі зброєю в руках захищають із перших днів російської агресії суверенітет і територіальну цілісність України. І їм ніщо не заважає повернути цю зброю проти них. Поки що їх стримує фронт, але взимку утримувати його – тим паче у «перемиря» - зможуть і ЗСУ.

      Не дай Бог допустити до цього! Тоді палатимуть не лише Верховна Рада, Адміністрація Президента і Кабмін, а й палаци і замки можновладців та олігархів, і не тільки в Києві та під Києвом, а й в усіх містах і містечках України. Повстане з відчаю і безвиході увесь люд! Цього разу не лише з битами, вилами і сокирами, а зі зброєю! І жодні збережені Аваковим і Порошенком для власних цілей «Беркути», «Соколи», «Ягуари» і кугуари... - не врятують. А Збройні Сили і нацгвардійці-новобранці не підуть проти своїх рідних і близьких. Швидше – навпаки.

     І потече сторіками…

     Тож чи варто до цього доводити?

     Чи перетвориться зима тривоги нашої у весну надії нашої – залежить лише від влади, і в першу чергу – від Президента…

     P.S. Щойно поставив трикрапку, як інтернет приніс підтвердження цим «наснилим» словам.  

    

    На прес-конференції в УНІАН колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії Микола Маломуж заявив: «За нашими оперативними, розвідувальними даними, Росія сьогодні… планує нову модель, котра передбачає примус через ЄС і США керівництва України до прийняття відповідних змін у Конституцію відносно особливого статусу Донбасу, проведення виборів на території, підконтрольній бойовикам і Росії, консервацію конфлікту. Однак цей формат передбачає масштабну дестабілізацію в різних регіонах України проросійськими силами, силами, що орієнтуються на відновлення попереднього режиму. Вони мають законспіровані структури і працюють у східних і  південних областях України (Чи не натяк це на того ж Авакова? – В.А.). Вони готові до системних дій у політичному секторі в період проведення виборів і в період соціальних конфліктів. Це той фактор, який може впливати на стабільність нашої держави».
   Дмитро ЯРОШ на своїй сторінці у Ficebook написав:     «Антиукраїнська наволоч проводить системну реставрацію дореволюційних порядків і провокує український народ на ще одне повстання. Свідченням цього є низка останніх подій, у тому числі затримання мого побратима Сергія Стерненка в Одесі. Попереджаю владний режим: досить гратися в контрреволюцію, досить підігрувати Путіну і розгойдувати державу - адже саме цим ви займаєтеся останні півтора роки. Народне терпіння вже уривається і стримувати людей від збройного опору стає неможливим.

    Я звертаюся до владоможців, до керівників силових державних структур: припиніть репресії проти патріотів, інакше завершите своє правління дуже погано... Цього разу втекти з України, як ваші попередники, не вийде.

     Закликаю всіх громадян України, бійців та активістів Національно-визвольного руху "Правий сектор" приготуватися до активних акцій громадянської непокори, основною ціллю яких буде ліквідація режиму внутрішньої окупації та здобуття національної державності українського народу.

      Командуванню ДУК ПС та керівництву громадсько-політичного крила "Правого сектору" подати конкретні пропозиції щодо проведення акцій та заходів, розпочати переговори з представниками інших політичних, громадських, військових сил, з метою об'єднання зусиль в боротьбі з політичними репресіями.

     Свободу Сергію Стерненку, Руслану Демчуку, Євгену Резвушкіну та всім іншим українським патріотам, які перебувають за ґратами режиму!

     Слава Україні!»

     Що це – як не ПОПЕРЕДЖЕННЯ про можливість здійснення мого сну?!

Василь АЛЄКСЄЄВ

 

На продовження теми

 

 

Артем СКОРОПАДСЬКИЙ: «Ми підемо революційним шляхом»

За словами прес-секретаря «Правого сектора» Артема Скоропадського, чиновники все роблять для того, щоб люди їх ненавиділи, а в цей час в Україні назріває революція. Він зазначає, що організовувати революцію «Правий сектор» не буде, однак готовий стати її авангардом, як і на Майдані (FaceNews).

     Я думаю, ми все-таки підемо революційним шляхом. Ми до останнього моменту, скільки могли, намагалися підтримувати цю владу, щоби під час війни не було конфліктів. Проте, влада не тільки не йде назустріч нам, усім добровольчим рухам і волонтерам, влада насправді лише перешкоджає, саджає нас і так далі

      Якщо сидить, для прикладу, Мосійчук, то чому не сидить Льовочкін? Чому не сидить Льовочкіна? Чому не сидить Бойко? Де рівність? Якщо судити, то тоді давайте судити всіх. Чому не знято, скажімо, депутатську недоторканість із Льовочкіна? На це немає відповіді, Шокін на це не відповідає. Чому Шокін, винний у купі злочинів, досі займає посаду генерального прокурора?

     Революція нами не готується. Давайте скажемо чесно. Коли були події зими 2014 року, то вийшли прості люди. Не «Правий сектор» робив революцію, цю революцію робили прості громадяни, а «Правий сектор» був авангардом революції. І судячи з того, що відбувається зараз, зрозуміло, що незадоволення простих людей зростає, незадоволення волонтерів зростає, незадоволення фронтовиків зростає. Революція назріває знизу, а ми готові просто стати авангардом цієї революції, коли вона почнеться. Так склалося, що люди – непрофесійні революціонери, а ми – профессійні революціонери.

      Я скажу, хто готує революцію. Революцію готує Петро Порошенко, Арсеній Яценюк, Володимир Гройсман, голови фракцій у парламенті – «Народного фронту», «Батьківщини», «Опозиційного блоку». І коли люди вийдуть, то ми, звісно, підтримаємо людей, тому що ми не за Петра Порошенка, не за Арсенія Яценюка, не за Володимира Гройсмана, не за місцеві вибори, а - за людей.

      Ми ж цілий рік президенства Порошенка говорили: «Ми готові допомогти в тому, готові допомогти в іншому». От у нас в Добровольчому корпусі воюють люди без зарплати і без допомоги державі. Мало того, що там не допомагають, нам ще й заважають воювати. Скільки фронтовиків зараз сидять за надумані злочини –  Штефан із «Айдару», Богдан Тицький із «ОУН», Сиротюк теж був на війні, той же Мосійчук, він теж у перші місяці війни був там, допомагав створювати батальйон. Тобто, фронтовикам не тільки не допомагають - їх саджають у тюрми, щойно вони починають критикувати владу. Чим ще це все може закінчитися? Очевидно, що, швидше за все, ЦЕ ЗАКІНЧИТЬСЯ РЕВОЛЮЦІЄЮ

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.