Російська влада приховує втрати своєї армії на сході України.

15 вересня 2015, 14:32
Власник сторінки
0
70
Російська влада приховує втрати своєї армії на сході України.
Давидюк В.М., член нової політичної сили "Патріот"

Оприлюднена в ЗМІ інформація щодо засекречення президентом Росії В. Путіним даних про втрати особового складу Міноборони РФ під час проведення спеціальних операцій у мирний час, отримала широкий резонанс у суспільстві.Особливо збурила тих, хто воює на Донбасі, відстоюючи свої землі від загарбника.

Нагадаю, 28 травня Путін відніс до державної таємниці відомості про втрати серед військовослужбовців Міноборони РФ. І це на тлі вторгнення російських військ в Україну!

 

16 червня ініціативною групою у складі юристів, журналістів і громадських активістів Росії це рішення було оскаржено у Верховному суді РФ. Але суд відмовив позивачам у задоволенні їх скарги,  пояснивши, що рішення Путіна не суперечить Конституції Росії. Кишеньковий суд держави, наскрізь  просякнутоїшовінізмом.

 

Хоча, щодо суду, у когось були сумніви, що може бути інше рішення?

 

А от сама скарга викликає величезну повагу. До позивачів, які не побоялись її подати в країні, де навіть думки, відмінні від "государевих", вирізаютьсяна корені.Тому позов свідчить про зростання активності громадянського суспільства РФ.

Та й усім громадянам сусідньої країни, які вміють бачити та чути, напевне, теж зрозуміло, що мета указу Путіна -  приховати втрати російської армії на сході України. Пояснення Верховного суду Росії  щодо законності дій Путіна є, м’яко кажучи, неаргументованими.

І правильно зазначив російський адвокат Іван Павлов, що Путін вийшов за рамки своїх повноважень.

Суспільству адвокат пояснив, що згідно з Конституцією РФ право громадян на вільний пошук, отримання і поширення інформації може бути обмежене лише на рівні федерального закону. У статті 5 закону "Про державну таємницю" є перелік відомостей, які підлягають засекречуванню. Це, зокрема, певна інформація з військової області - про зміст стратегічних і оперативних планів, документів бойового управління, про плани будівництва Збройних сил, про дислокацію військ тощо.

Перелік, що міститься у статті 5, є вичерпним. Втрати особового складу в ньому не згадані. При цьому закон "Про державну таємницю" не наділяє президента повноваженнями щодо розширення переліку відомостей, що становлять державну таємницю.

А указ - це не закон, а підзаконний акт, і він не може встановлювати додаткові обмеження.

А тому хочеться нагадати усім росіянам: своїм указом Путін приховує від вас правду про участь російських військ взбройному конфлікті на Донбасі. Про смерті молодих хлопців – російських військових, яких кинули на українську землю захищати терористів та сепаратистів.

Але ці смерті нікому не потрібні. Так само, як і сльози усіх тих матерів, які втратили своїх синів. Яке виправдання можна придумати державним правителям, котрі створюють штучні війни, для того, щоб набити власні кишені на крові своїх співгромадян.

Кому потрібна ця війна? Молодим хлопцям, які тільки розпочали життя, чи матерям, для яких із втратою своїх синів це життя позбулося сенсу? Ні! Просто, мабуть, російському президентові не вистачає здорового глузду, щоб зупинити кровопролиття. Вже дуже шалених обертів набрала запущена ним машина смерті. А зупинити її, без допомоги світової спільноти, український народ не в змозі.

Володимир Давидюк, член нової політичної сили"Патріот".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.