Ціна депутатського мандата: перевірка тарифами

12 серпня 2015, 17:26
Власник сторінки
0
55
Ціна депутатського мандата: перевірка тарифами

Ще у травні цього року народні депутати України вирішили створити спеціальну робочу групу для перевірки обґрунтованості тарифів.

За результатами роботи групи вони оголосили безапеляційний вердикт, що тарифи завищені як мінімум удвічі. Звіт цієї групи підписали представники Радикальної партії, Самопомочі, Батьківщини. Те, що тарифи несправедливі, підтверджують і в Опозиційному блоці.

Звіт групи був направлений у КМУ. Яценюк навіть нібито погодився знизити тарифи, але перед тим таки спробував прикритися звітами міжнародних аудиторських компаній, хоча й ті не допомогли, вказавши, що треба переглядати структуру тарифу!

І після всього цього… звучить вже заїжджене «знижувати не будемо». Тобто, як «не будемо»? Кабмін нічого з висновків робочої групи спростувати не зміг, а ВР, виходить, із усім змирилася й посіла сторону нейтралітету. То виникає питання: чиї інтереси насправді відстоюють НАРОДНІ обранці? Можливо, ця ВР недієздатна, якщо її висновки ні в що не ставлять прем’єр та міністри? Тим часом же народ мусить з місяця в місяць несправедливо переплачувати непомірні суми, які йдуть в чиїсь особисті кармани.

Пригадуєте, напередодні виборів були чудові картинки: що означає «жити по-новому»? Так от, сьогодні жити по-новому – це грабувати власний народ. Зверніть увагу: гарант також у курсі всього й мовчить. Хоча це його ставленики – колишній і теперішній очільники НКРЕКП, міністр енергетики та вугільної промисловості, які безпосередньо відповідальні за теперішню ситуацію.

Розуміючи, що ситуацію треба ламати в корінь, громадська ініціатива «Тарифна мобілізація» звернулася до 450 депутатів із листом-зверненням, де обґрунтовується незаконність створення НКРКЕП та абсурдність затверджених нею тарифів. Крім того, активісти пішли далі, і вже за них підготували конституційне подання України – за ними лишилося тільки підписати його та спрямувати до Конституційного Суду. Хочеться вірити, що є серед теперішніх народних обранців такі, для яких відповідальність перед виборцем – не порожній звук. За нами контроль ситуації. Люди повинні звертатися і писати своїм депутатам-мажоритарникам, вимагати від них реагування на тарифний грабіж, виявлення громадянської позиції й таки спрямування конституційних подань до КС України. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.