Рейтинг Яценюка і його партії скотився "нижче плінтуса"

25 липня 2015, 11:27
Власник сторінки
3
1015
Рейтинг Яценюка і його партії скотився  нижче плінтуса

Політика Арсенія Яценюка призвела до того, що партія "Народний Фронт" не пройде бар'єр на майбутніх місцевих і навіть парламентських виборах, якби вони відбулися. Сам Арсеній Петрович має 1% підтримки

Спробуємо проаналізувати причини падіння рейтингу «Народного фронту» на базі рейтингу Research & Branding Group і на тлі політичних реалій Вінниччини.

Дослідження має назву «Політична ситуація в Україні. Рейтинги партій і політиків». Варто сказати кілька слів про саме дослідження.  Проводилося опитування в усіх регіонах України за виключенням Криму, Луганської і Донецької областей (тобто, там де зосереджений зараз основний електорат ОБ). В Research & Branding Group опитали 1501 респондентів. Похибка +/- 3%.

Тепер можна оголосити результати рейтингу, які стосуються політичних партій.

В даний час лідером партійного рейтингу є Блок Петра Порошенка, за який готові проголосувати 13,2% виборців. Також виборчий бар’єр у разі проведення виборів у березні поточного року подолали б об’єднання «Самопоміч» (8%), Радикальна партія О. Ляшко (5,7%), ВО. «Батьківщина» (5,6%) і Опозиційний блок (5,3%). Далі йдуть Правий Сектор – 4,4%, ВО «Свобода» - 2,7%, «Народний фронт» - 2,5% !

І тут, увага: за цим опитуванням «Народний фронт», який набрав найбільшу кількість голосів на минулих позачергових виборах (22,14%), який є політичною силою, яку створив прем’єр Яценюк і його команда, тепер знаходиться на найнижчій сходинці рейтингу. Його випереджає навіть «Свобода»… Чому так сталося?

Причин тут декілька. Головна з них – партія, що з’явилася безпосередньо перед виборами, як політичний проект прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, вбирає в свій негатив усі прорахунки, економічні та соціальні невдачі уряду і прем’єра.  «Народний фронт» - своєрідне віддзеркалення негативів прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Наприклад, уряд підвищує тарифи – падає рейтинг партії прем’єра (хоча, уряд коаліційний, вся відповідальність на ньому, як на лідері),  уряд заморожує соціальні стандарти – рейтинг падає ще стрімкіше…

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: народный фронт,рейтинги,Арсеній Яценюк
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.