РІШЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ЩОДО НЕДОТОРКАНОСТІ /

18 липня 2015, 08:45
Власник сторінки
0
251
РІШЕННЯ  КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ ЩОДО НЕДОТОРКАНОСТІ /

Конституційний суд вирішив, що прийняття Верховною Радою змін до конституції стосовно недоторканост порушують статті 5, статті 69 Конституції України, так як воно вирішенно народом на реферндумі 2000р

Верховна Рада вирішила доопрацювати законопроект про внесення змін до Конституції щодо недоторканності народних депутатів та суддів, чим порушили  статті 5, статті 69 Конституції України, так як в 16.04.2000р питання недоторканості народних депутатів виносилося на всеукраїнський референдум. На 8-му річницю референдуму було винесено рішення конституційного суду стосовно цього. 
РІШЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ
16 квітня 2008 року 
вирішив:
1. В аспекті порушеного у конституційному поданні питання положення частини другої статті 72 у системному зв'язку зі статтею 5 Конституції України слід розуміти так, що народ як носій суверенітету і єдине джерело влади в Україні може реалізувати на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою своє виключне право визначати і змінювати конституційний лад в Україні шляхом прийняття Конституції України у порядку, який має бути визначений Конституцією і законами України.
4. Положення частин другої, третьої статті 5, статті 69 Конституції України слід розуміти так, що рішення всеукраїнського референдуму щодо прийняття законів є остаточним і не потребує будь-якого затвердження, в тому числі Верховною Радою України.

Згідно закону «Про всеукраїнський та місцеві референдуми» 1991р.
 
Стаття 45. Зміна або скасування законів, рішень, 
                прийнятих референдумом 

     Зміна  або  скасування  законів,  інших   рішень,   прийнятих 
референдумом, проводиться також референдумом.
     Зміну  або  скасування  законів,  інших  рішень,    прийнятих 
референдумом,  може  здійснити  також  відповідно  Верховна   Рада 
України, Верховна Рада  Республіки  Крим,  місцева  Рада  народних 
депутатів  більшістю  не  менш  як  дві  третини   від   загальної 
кількості  народних  депутатів  з  обов'язковим  затвердженням  на 
референдумі,  який  повинен бути проведений протягом шести місяців 
після внесення зміни або скасування. 
 Тому просимо народних депутатів не перегидати свої повноваження  та не порушувати Конституцію України. Нардепи в відправленому на доопрацювання законопроекті  про недоторканність потрібно залишити суддів, а по депутатах ви немаєте права , щось знімати так як воно вже знято народом на референдумі 2000р і не потредує будь якого затвердження. Ви просто воконуйте волю і рішення народу, та опублікуйте зміни до конституції на своєму сайті. Нетреба ховатися маски зняті, вас узнали, ви такі як і ми.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.