КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ відсиділа 15 років і термін увязнення продовженно.

05 липня 2015, 09:58
Власник сторінки
0
73
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ відсиділа 15 років і термін увязнення продовженно.
міг опублікувати листи відповіді депутатів по цьому питанню . але вона і так понятна

Давайте самі розберемося, без коментарів депутатів, чи потрібні народу «депутати» для затвердження результатів референдуму.

15 років назад 16 квітня 2000р. відбувся всеукраїнський референдум, на який було винесено 4 питання, про прийняття рішення народом,  за внесення змін до конституції:

1.до статті 90 «Президент України може також достроково припинити повноваження Верховної Ради України, якщо Верховна Рада України протягом одного місяця не змогла сформувати постійно діючу парламентську більшість. Проголосувало за 85% виборців
            2.до статті 80 про зняття депутатської недоторканності народних депутатів України Проголосувало за 89% виборців
            3.до статті 76 про зменшенням загальної кількості народних депутатів України з 450 до 300 Проголосувало за 90% виборців
            4. “Чи підтримуєте Ви необхідність формування двопалатного парламенту в Україні, одна з палат якого представляла б інтереси регіонів України і сприяла б їх реалізації, та внесення відповідних змін до Конституції України і виборчого законодавства?”, Проголосувало за 82% виборців.

90% народу України схвалило дані зміни та проголосували за внесення змін до конституції. Дані зміни не найшли підтримку серед депутатів , так як скорочень до 300 депутатів їх не влаштовувало , тим паче потрібно би було проводити нові вибори , щоб визначити кандидатури 300 достойних. Тому вони дурили нас , що результати референдуму потрібно затвердити верховною радою,  потім вигадали слово імплементація референдуму. Вот вони волю народу «заімплементували» на 15 років. Максимальний строк в Україні здавалось 15 років і скоро випустять « з імплементації» так ні строк волі народу дали довічний, або до останнього живого депутата в нашому парламенті.

Давайте самі розберемося, без коментарів депутатів, чи потрібні народу «депутати» для затвердження референдуму.

Для цього візьмемо ЗАКОН УКРАЇНИ «Про всеукраїнський референдум» , який регулює весь процес референдуму та наслідки. Для початку відкриємо статтю 95 про наслідки референдуму.
«Стаття 95. Правові наслідки всеукраїнського референдуму за народною ініціативою
1. Результати народного волевиявлення на всеукраїнському референдумі за народною ініціативою є остаточними та не потребують затвердження або схвалення будь-якими органами державної влади і є обов'язковими для виконання громадянами України, органами державної влади України, яких воно стосується та до повноважень яких віднесено.
2. Нова редакція Конституції України набирає чинності з дня оголошення Центральною виборчою комісією результатів всеукраїнського референдуму про схвалення нової редакції на всеукраїнському референдумі.
3. Закон України, схвалений на всеукраїнському референдумі, набирає чинності з дня оголошення  Центральною виборчою комісією результатів всеукраїнського референдуму, окрім випадків, коли дата набрання чинності таким Законом прямо передбачена положенням цього Закону.»

Як бачимо результати референдуму  не потребували схвалень. Та контроль « імплементацію» про яку вони говорять потрібно було здійснювати, згідно статті 22, під час підготовки та проведенні референдуму.

« Стаття 22. Засади організації і проведення всеукраїнського референдуму

8. Президент України, Центральна виборча комісія зобов'язані здійснювати перевірку щодо відповідності Конституції України, законам України питань, які пропонується винести на всеукраїнський референдум, зокрема, за народною ініціативою.»

Депутати зададуть питання , а коли вони будуть свалювати – відповім –

«Стаття 93. Встановлення результатів всеукраїнського референдуму

6. Питання, винесене на всеукраїнський референдум, вважається схваленим (затвердженим), якщо за це проголосувало більше половини голосів учасників референдуму, що взяли участь у голосуванні.».

Виявляється в нас дуже хороші закони ніяких імплементацій не потрібно, коли народ рішає , місце депутата біля сартіра. Так чому в житті чомусь на оборот, народ сидить в сартірі?

Всі проблеми в тому що нам потрібно навчитися відстоювати свої права , давайте повернемо Нам нашу законну конституція з ув’язнення. 15 років відсиділа , досить!  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: референдум,вибори,депутати,Конституція
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.