Радикальні кроки для реформи держуправління

18 червня 2015, 15:36
Власник сторінки
0
189
Радикальні кроки для реформи держуправління

Близько 80% держслужбовців це «бездарі», які прийшли на державну службу лише тому, що в комерційні структури їх ніхто не бере.

Основна відмінність комерційної та державної організації полягає в тому, що власник комерційного підприємства сплачує з власної кишені, тому вимагає від підлеглих кінцевого результату. В державній установі зарплатня сплачується з бюджету, тому кінцевий результат нікого не цікавить, головне сам процес – імітація бурної діяльності.

Користуючись цією відмінністю працівник Держаної установи має можливість імітувати робочий процес, відсиджуючи на роботі з 9-00 до 18-00 та не приносити реальної користі а ні установі, а ні суспільству.

Анонсоване Н. Яресько підвищення зарплатні працівникам державної сфери до 1000-1500 євро на місяць не вирішить проблем корупції та неефективної роботи державного апарату. Державні службовці, які мають налагоджені, працюючі корупційні схеми, не відмовляться від них за будь-якої зарплатні, навіщо це робити, коли схема напрацьована та робоча. Держслужбовці, які імітували робочий процес, відсиджували на роботі без користі для суспільства, і далі будуть успішно це робити, але якщо раніше хоч була надія, що вони звільняться через низьку оплату, то зараз їх звідти й палкою не виженеш.

При всій повазі до пані Яресько, вона приїхала на Україну з іншої планети та не розуміє менталітету людей, які працюють роками на державній службі, а без цього розуміння всі реформи перетворяться у марнотратство. Враховуючи, що штати органів державної влади сформовані, суттєве підвищення заробітних плат «забетонує» ці штати. Дійсно талановиті люди, які зараз працюють в комерційних структурах та здатні своєю роботою приносити реальну користь, будуть не в змозі потрапити на державну службу, через відсутність вакантних посад.

Починати реформу державного управління необхідно з повної, 100-відсоткової чистки кадрів та їх скорочення щонайменше вдвічі. Для цього дійсно необхідно пообіцяти високу заробітну плату, але лише тим, хто пройде суворий конкурсний відбір.

Всіх діючих працівників необхідно вивести позаштат, попередити про звільнення та дати можливість прийняти участь у конкурсному відборі на рівних з іншими громадянами України. Створити рівні умови працевлаштування на державну службу з високою зарплатнею для всіх громадян, а не лише для вже працюючих.

Висока зарплатня, повне перезавантаження кадрів та скорочення штатних посад на 50 %, дадуть можливість за результатами суворого конкурсного відбору сформувати апарат державного управління з найкращих та найефективніших фахівців, зробити державну службу престижною, а також викорінити корупцію в цьому секторі. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.