УНСОвці Вінниччини вимагают звіту від начальника Вінницького УМВС Ігора Моренця

16 червня 2015, 18:15
Власник сторінки
Видеограф
0
159
УНСОвці  Вінниччини вимагают звіту від начальника Вінницького УМВС Ігора Моренця
Начальник УМВС у Вінницькій області І. Моренць

УНА-УНСО вимагає від Начальника УМВС у Вінницькій області І. Моренця звіту по резонансних кримінальних справах. (список).

Одразу, як стало видно що Майдан переміг, позиція Вінницьких унсовців, яких безмінно вже 25 років очолює Сергій Чумак, відчутно змінилась. Якщо до кінця лютого 2014 року унсовці займали досить радикальну революційну позицію, то за тиждень стали позиціонувати себе "законниками". Можливо вважали що революція перемогла і час будувати нову Україну? А без закону тут ніяк. Першими провели вдалі перемовини з головним міліціонером області Школьним.

"- Розмова була дуже важка. Вдень 19 лютого (2014 року) в Києві лилася кров наших побратимів, а ми, починаючи з 16 години і до пізньої ночі з Олегом Школьним і представниками Вінницького Майдану шукали вихід із ситуації. Наш аргумент був такий: міліція не задіює свої сили проти вінничан - ми, активісти, не захоплюємо адмінбудівлі і установи міліції. Це була дуже ризикована позиція і для нас і для міліції. Але нам вистачило мудрості найти порузуміння. Через тиждень ми побачили що вибрали вірний шлях", - розповідав у своєму інтерв'ю на місцевому тв каналі Чумак.

Навіть блокували міліцію, не дозволяючи відправляти їх до Києва. "Вони (активісти Вінницького Майдану) зберегли нашу честь, не дали нам заплямувати себе кров'ю." - як на мене, цей вислів майора міліції відображає думку більшості вінницьких правоохоронців.

Чумак особисто захищав на віче командира Калинівського "Ягуара" від громади, коли той, зі сльозами на очах просив прощення за всіх своїх бійців.

"- Вони мають відповідати (ягуарівці). Це однозначно. Але не тут на Майдані. А по закону, по суду. Ми не повинні бути озвірілим натовпом. Ми є Народ з великої букви. Якщо ми допустимо самосуд і беззаконня, чим ми будемо відрізнятися від банди януковича?", - говорив в мікрофон на Майдані в той день Сергій, стримуючи натовп.

УНСОвці першими на заклик мера Вінниці Гройсмана стали на блок-пости, захищати місто від заїзжих тітушок. І по сьогодні, ці хлопці постійно долучаються до підсилення міліції під час громадських заходів, стають на блок-пости. Підсилюють прикордонників.

Першими, із добровольчих батальйонів, пішли на офіційне оформлення в ЗСУ. Не без вінничан, УНСО сформувала кілька бойових підрозділів, які успішно несуть службу в гарячих точках АТО. І формування чих підрозділів проходить знову ж таки через Вінниччину.

Але останнім часом між Вінницькими УНСОвцями і міліцією пробігла чорна кішка. Стосунки почали псуватися після подій в с. Строїнці. Чумак із своїми хлопцями заняв законну позицію законних власників, виступивши проти "Тиврівської регіоналівської еліти". З відео, яке поширено тими, хто провокував натовп на безчинства чітко видно як Сергій чумак кілька годин поспіль стоїть між натовпом і охороною, не даючи обом сторонам застосувати силу. І як наслідок, чергове кримінальне провадження проти Чумака. Погрози "розігнати цих унсовців" від деяких чинів у полковничих і прокурорських погонах.

Покищо, Вінницька УНСО подала Інформаційний запит на ім'я Начальника УМВС у Вінницькій області І. Моренця. За останній рік подібних документів від УНСО не виходило. Що це? Допекло і поміркованих?

І яке буде продовження? Знову домовляться про "нейтралітет", чи УНСО підсилить протестний елемент? Якщо останнє, то нас очікують досить неспокійні часи.

Тарас Мельник, вінничанин.


УНА-УНСО вимагає від Начальника УМВС у Вінницькій області І. Моренця звіту по резонансних кримінальних справах. (список).  
(https://vk.com/ps_vin?w=wall-69336444_5411)
(https://www.facebook.com/una.unso.vin/posts/1148711221821763) 


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.