Тимошенко повинна зайняти крісло прем'єра

29 травня 2015, 17:36
Власник сторінки
журналист
2
14681
Тимошенко повинна зайняти крісло прем єра

Від Яценюка толку немає

Це, мабуть, із діючих політиків, єдина людина, яка зможе навести лад у Кабінеті Міністрів. Хтось скаже, що вона не менше популістка, аніж Яценюк. Але якщо детально проаналізувати діяльність 1-го і 2-го  Уряду Тимошенко з 1-м і 2-м Урядом Яценюка, то можна побачити різницю між «просто слова» і «реальна дія». Навіть якщо згадати перебування Тимошенко на посаді віце-прем’єра у 1999-2001 рр., то тоді стане зрозуміло хто популіст, а хто економіст. До речі, військові дії на сході тут ні до чого. Тому казати, що у Яценюка не вийшло, бо йде війна – це не розумно і клеїти війну до діяльності прем’єра не треба.

Я згоден з тим, що у пані Юлії були промахи, за які її жорстко критикували і критикують по цей день. Це, насамперед, постійні чвари з Ющенко, які нині побутують на рівні анекдотів, звісно, «газові контракти», які Юлія Тимошенко уклала з Путіним в 2009 році, і швидке одужання після затяжної хвороби під час перебування у колонії. Так, за це можна критикувати. Ба більше – потрібно! Насамперед, потрібно за суперечки прем’єра і президента, бо перетворилися вони тоді на цирк і шоу! Не гоже виносити проблеми з «дому» на «подвір’я». Як-не-як, ми демократична держава! Не гоже було після визволення з колонії приїжджати на Майдан у інвалідному візочку з 10-сантиметровою шпилькою, тим самим швидко розвіявши міф про хворобу в одну мить. Народ все бачить і пам’ять у нього дай Боже! Щодо контракту, то тут теж були претензії з приводу зависокої ціни на газ. Але, якщо згадаєте, то Європа тоді мерзла, Росія нас шантажувала і у пані Юлії просто не було виходу, як погодитися на ту ціну, бо тоді було б ще гірше. Але якщо вже порівнювати ту ціну і цю, яку зараз народ оплачує з власних кишень, порівняти ті платіжки і нинішні – то можна зрозуміти, що та ціна була райською, а ця – вже адська.

Тепер до позитивного. Мабуть, вже всі забули про віялові відключення в 1999??? В тому році Кучма (до речі, всі погодяться, що відносини між Леонідом Даниловичем і Юлією Володимирівною не найкращі були, але все-таки…) призначає Тимошенко віце-прем’єр-міністром з питань енергетики і на диво – віялові відключення припинилися…© Совпадение? Не думаю…Мабуть, всі забули про «улюблений» бартер??? В той же період на тій же посаді Тимошенко ліквідувала бартер і до Бюджету попрямували багатомільйонні ресурси. І тільки завдяки тому, що гроші з’явилися – почали виплачувати заборгованість по зарплатах і пенсіях, які люди чекали місяцями…©Совпадение? Не думаю…В 2005 році (це вже більшість пам’ятають) вперше в історії України проведено відкритий конкурс з продажу Криворіжсталі. До цього всі конкурси були закриті і запечатані за сімома замками. Все продавалося тихо. Не Ющенко, а Тимошенко підвищила виплати у зв’язку з народженням дитини у десять разів. Чому не Ющенко ви запитаєте? А тому, що у 2005 році Україна перетворилася у парламентсько-президентську республіку і найвищою посадовою особою була прем’єр-міністр, більшість повноважень Ющенка перейшли до Тимошенко…Тому і були постійні чвари, бо кожен Президент хоче на себе «тягнути ковдру», ось і Ющенко не міг змиритися з тим, що у нього залишились повноваження суто церемоніальні, як у Єлизавети ІІ. За такі справи Ющенко віддячив і відправив її у відставку, хоча, якщо зараз погуглити, то за два тижні він розхвалював Уряд аж заливався. До речі, в цей період Тимошенко визнають 3-ю найвпливовішою особистістю світу за версією Forbes. Ви хоч раз бачили, щоб Януковича чи Азарова відзначили хоч 30-м чи 99-м найвпливовішим??? Звісно, що не бачили! У 2008 році, під час другого прем’єрства, Тимошенко «наступила на хвіст» Росукренерго і з тих пір цього посередника вже не було. Фірташ досі зуб за це має, бо тільки на цьому втрачав 20 млрд доларів США щорічно. У цьому ж році Тимошенко підняла в рази пенсії, зарплати і стипендії. Всі пам’ятають Юліну тисячу?. Так, вона почала виплачувати і заощадження доби СРСР, які потім Янукович з Азаровим критикуючи чомусь прикрили, але в 2011-му знову-таки відновили і це вже була в народі Вітіна тисяча. І так можна продовжувати до безкінечності…і про землю згадати, і про спортивні досягнення, адже Євро-2012 це не заслуга Януковича, а саме уряду Тимошенко. Можна про літаки Антонова написати, про нові робочі місця. В економіці і соціальній політиці їй дійсно не було рівних, і це правда.

Єдине, що їй не вдалося – це побороти корупцію. Вона почала, але їй боком почало вилазити і система хотіла похоронити її живцем. Всі ці надумані справи проти неї, проти її сім’ї – всі прокурори, і проющенські, і прокучмівські, і проянуковицькі в один голос заявили, що безпідставні. Повірте, якби було за що, то її б посадили ще при Кучмі, так як ворогів у неї до чорта. Тільки Януковичу вдалося і то штучно.

Тепер питання риторичного характеру: а що зробив Яценюк за перше і друге прем’єрство?

……………………………………………………………………………….

Думайте, як хочете, але факти говорять за нас...

P.S. Це тільки мої думки, і тому не реагуйте на них образливо, якщо вони не співпадають з вашими.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Юлія Тимошенко,Арсеній Яценюк,прем'єр-міністр
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.