Рада Європи: Академія громадянської участі

10 травня 2015, 16:33
Власник сторінки
Філолог, фінансист
0
73
Рада Європи: Академія громадянської участі
Вручення сертификатів Ради Європи учасникам Академії громадянської участі

Council of Europe Programme "Strengthening the capacity of local authorities in Ukraine"

Рада Європи в рамках програми "Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні" завершила у Києві третю сесію тренінгу "Академія громадянської участі", 29 квітня 2015 року.

Рада Європи заохочує поліпшення якості демократії на всіх рівнях, починаючи з місцевого рівня. Представники органів місцевого самоврядування, ЗМІ, представники громадських організацій, депутати з різних регіонів України пройшли навчання на основі принципів та інструментів доброго управління.

На конкурсній основі, з 150 претендентів, у тренінгу взяли участь 60 фіналістів. Миколаївську область представляли Рада національних товариств Миколаївської області, Миколаївське обласне товариство німців України "Відергебурт", Миколаївська асоціація корейців Миколаївській області та Чорноморський державний університет ім. Петра Могили.

 В основу програми тренінгу були взяті 12 принципів доброго демократичного врядування - принципи європейської стратегії, які є ознакою хорошого демократичного управління на місцевому рівні.

Основа європейської стратегії це впровадження політики та інструментів, які допоможуть місцевій владі ефективно виконувати свої обов'язки, удосконалити управлінські системи і підвищити якість послуг, що надаються громадянам.

Дванадцять принципів Стратегії включають в себе фундаментальні цінності європейської демократії і представляють повний спектр вимог до хорошого демократичного управління. Це чесне і відкрите проведення виборів, зворотній зв'язок з населенням, дієвість та ефективність системи управління, відкритість і прозорість місцевих органів влади відповідно до правил та вимог чинного законодавства, для яких основними повинні бути верховенство права і етична поведінка.

В межах повноважень органів місцевого самоврядування має бути і забезпечення прав людини, культурного розмаїття та соціальної рівності, а саме посилення організаційної спроможності громадських організацій для розвитку цих складових.

Важливими елементами успішного управління прийнято вважати сталий розвиток, довгострокове планування, хороший фінансовий менеджмент і підзвітність, без яких неможлива результативність і раціональність управління фінансами. Добре демократичне управління на місцевому рівні - це в першу чергу компетентність, інновації та відкритість до змін, а саме готовність впроваджувати нові технології, вивчення досвіду інших країн, для забезпечення отримання переваг від нових рішень та кращих практик.

«Академія громадянської участі» була організована на високому рівні, програма тренінгу була насиченою і пройшла під керівництвом експертів Ради Європи, Франції, Швеції, Словаччини, України та Болгарії у відповідності з принципами доброго демократичного врядування. Всі учасники тренінгу отримали сертифікати Ради Європи під час урочистого прийому в Києві. Почесні нагороди вручив Андрій Гук, Керівник Програми Ради Європи в Україні. Отриманий сертифікат Ради Європи дозволяє співпрацювати з представництвами цієї організації та брати участь в реалізації її проектів і програм.

Основи європейської стратегії символізують новий європейський знак інновацій та доброго врядування на місцевому рівні - скляний багатогранник (додекаедр). На кожній його стороні зазначено 12 принципів, що характеризують хороше демократичне управління на місцевому рівні. Органам місцевого самоврядування, які отримають європейську нагороду за впровадження і розвиток інновацій хорошого управління, буде вручено символічний додекаедр, на дванадцяти гранях якого дванадцять принципів доброго управління.

Програма Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні» реалізується Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Генерального директорату з питань демократії - II Генерального секретаріату Ради Європи за фінансової підтримки урядів Швейцарської Конфедерації та Королівства Данія.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Київ,Україна,демократія,Європа,громадська активність,громадськість,місцеве самоврядування,місцеві громади,громадська організація,державне управління
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.