Роман Ващук: Люди можуть мене коментувати, але вони не можуть мене тролити

05 квітня 2015, 21:06
Власник сторінки
журналист
0
184
Роман Ващук: Люди можуть мене коментувати, але вони не можуть мене тролити
Автор фото: Каріна Чайковська

Диктофони на столах, блокноти в руках, гострі питання – все напоготові.

Цього тижня наш звичний графік лекцій/семінарів в ІЖ був дещо перерваний. Ні-ні, не подумайте нічого трагічного: причина досить-таки позитивна. В стінах Інституту кожен став трохи дипломатом – відбулася зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком.


Родина дипломата походить із Західної України, а сам він народився в Торонто. Коли отримав освіту, то думав, що буде ідеальним кандидатом на вакансію безробітного. Але вже 1987-го робив перші дипломатичні кроки в МЗС Канади.

Посол згадує, що коли Портніков запросив його на особисте інтерв’ю, він мав спершу спитати дозволу, адже раніше ніхто з посольства таких інтерв’ю не давав. Так почався жвавий розвиток пресової активності у Москві.

«Ризикуй, але не занадто. І кожен для себе має визначити, де та межа»,- так Роман Ващук перейшов до теми свободи слова в соц. мережах.  Тепер, якщо висловитися в твіттері на якусь тему, можна отримати швидку реакцію, і чим різкіший вислів, тим вона краща. Кожен раз виступаючи думаєш: висловитися дипломатично чи менш дипломатично? Сама інтерактивність є приманкою для різкості, яка запощена в мережі. Півмільйона ретвіттів раніше були недоступні для дипломата. Жартуючи (або не зовсім?), посол каже, що їх ранок також починається не з кави: заходиш і дивишся, хто комент кинув, а хто ретвіттнув.

«Люди можуть мене коментувати, але вони не можуть мене тролити, бо це буде бан».

Можливості мережі – це  виклик для журналістики, повинен бути нескінчений рух, розвиток, оновлення.

Завагавшись, Посол все-таки погоджується розказати про конкуренцію США і Канади, «якщо ви обіцяєте мене не спалити». Пообіцяли - виконуємо:)

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: Украина,Канада,дипломат,посольство,посол,Торонто,КНУ им. Шевченко,КНУ ім. Т.Шевченка
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.