Псевдо люстрація у Мінюсті.

10 березня 2015, 19:46
Власник сторінки
0
108

Не так давно Міністр юстиції України Павло Петренко оголосив конкурси на заміщення керівних вакантних посад в системі органів юстиції по Україні.

Проте схоже такі конкурси стали не більше ніж простим піар-трюком для замилювання очей громадськості та журналістів. І проводяться такі конкурси, лише щоб призначити на посади «своїх» людей. Ось  взяти  до  прикладу  конкурс  на  заміщення  посади  начальника  Головного територіального  управління  юстиції  у  Хмельницькій  області. 

Як  стало  відомо представникам  Майдану  Хмельниччини,  чинні  очільники  Управління  юстиції  області лобіюють на посаду свою кандидат Хорошенюк Оксану Вікторівну, яка вже багато років займає посаду заступника начальника Управління юстиції  та як ніхто підпадає під дію Закону  України  «Про  очищення  влади».  А  протягує  Хорошенюк  О.В.  ніхто  інший  як Продан  Неля  Василівна,  яка  сама  багато  років  займала  посаду  начальника  Управління юстиції  області,  і  щоб  уникнути  звільнення  внаслідок  дії  люстраційного  Закону  ще  у жовтні минулого року добровільно перевелась з посади начальника на посаду першого заступника начальника Управління. Таким  чином,  сховавшись  від  відповідальності  за  посадою  першого  заступника начальника  Управління,  чинна  фактична  очільниця  Головного  управління  юстиції  у Хмельницькій області беж жодного сумління совісті намагається протягнути на посаду свою людину,  маючи намір зберегти існуючий порядок,  баланс та фінансові  схеми,  які довгий час працювали у системі юстиції області та були ласим шматочком.

При цьому цікавим буде те,  як  до цього поставиться директор Департаменту з  питань люстрації  Міністерства  Юстиції  України  Тетяна  Козаченко,  на  яку  безпосередньо покладено функцію координувати люстраційні процеси у всіх органах державної влади. Заслуговує на увагу і той факт, що сама Тетяна Козаченко родом із м. Хмельницького, та не може  не  знати  про  такі  очевидні  недоліки  претендента  на  керівну  посаду  в  юстиції Хмельниччини.  Її  реакція  на  даний  факт  продемонструє,  що  є  справжнім  пріоритетом посадових осіб Мінюсту – патріотизм та очищення влади чи особисті інтереси. Громадськість Хмельниччини пильно слідкуватиме за проведенням конкурсу та жорстко реагуватиме   на  бездіяльність  та  корумпованість  посадових  осіб  Мінюсту  та Хмельницьких політичних «панків».


www.facebook.com/ya.pravda.7

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.