Чому екс-регіонал Татусяк є постійним гостем вінницьких ЗМІ?

05 січня 2015, 11:06
Власник сторінки
0
119

З усіх ЗМІ Вінниччини ледь не щоразу посміхається американською усмішкою колишній регіонал.

Жодного тижня у 2014 році не було, щоб якась вінницька газета не надрукувала статтю (коментар, точку зору, замітку) під авторством екс-регіонала та екс-голови обласної ради, а нині – заступника голови Партії розвитку України, до якої перебігли усі колишні соратники Віктора Януковича Сергія Татусяка.

З телебаченням, радіо та регіональними інтернет-виданнями ситуація така сама – Сергій Пилипович там частий гість. Уявити, щоб рік тому, коли сам Татусяк був при владі, опозицію так просто допускали до ЗМІ – нереально. Проте Україна є демократичною державою, і бути присутнім в інформаційному просторі – право кожного політика. Однак однією об’єктивність головних редакторів ЗМІ чи ж любов’ю до всебічного подання інформації обумовлюється така ситуація? Навряд чи. Щоб зрозуміти витоки цієї «любові» подивимося на історію стосунків Татусяка з першими особами вінницьких видань.

За роки президентства Януковича, очолюване Татусяком товариство «Україна-Польща-Німеччина», яке стало основним одержувачем грантів з вінницького обласного бюджету організувало низку виїздів за кордон для редакторів місцевих ЗМІ. Проект так і називався: «Європа – очима журналістів» і був реалізований для «вивчення «гарних практик» роботи медіа, співпраці з владою та розвитку демократичного суспільства». Звучить, погодьтеся, не щиро. Основною метою подібних «відряджень» на європейські канікули для редакторів (простих журналістів туди брали вкрай рідко) було приручення редакторів, щоб ті не критикували обласну владу. За народні, між іншим, кошти. Які могли піти на будівництво доріг, ремонт шкіл та придбання медичного обладнання.

Ось лише стислий перелік «відряджень».

В липні 2010 року – візит 25-и особової делегації до Польщі, Німеччини, Бельгії та Чехії в рамках проекту «Європейський досвід розбудови громадянського суспільства очима журналістів».

В серпні 2011 року – візит до Норвегії, Швеції та Данії 20-и особової делегації по вивченню скандинавської моделі роботи ЗМІ. Проект мав назву «Скандинавський досвід демократії для України».

Також в вересні 2011 року відбувся виїзд 45-и особової делегації журналістів для вивчення діяльності медіа в Франції, Швейцарії, Німеччині та Польщі, а також висвітлення презентації Вінницької області в м. Страсбург, Берн та Брюссель.

В листопаді 2012 року – візит 21-о особової делегації до Грузії. Проект мав назву «Подолати корупцію можливо! Досвід Грузії для України». В червні 2013 року успішно здійснили виїзд представники мас-медіа до Молдови і Румунії.

«Успішно»… яке гарне слово для характеристики закордонної прогулянки за бюджетні кошти.
Можете подивитися і світлину – хто став там щасливчиком, якому вдалося задарма покататися Європою.
http://ukrpolgerm.com/gallery/10/101#5

Головний редактор обласної газети «Вінниччина» Любов Добринська, головний редактор газети «33-й канал» Анатолій Жучинський, який називав себе опозиціонером по відношенню до режиму Януковича, але не гребував за його рахунок поїздити по світу, директор ТРК «Вінтерра» Любов Коваленко (депутат обласної ради від Партії Регіонів, власну посаду зберегла досі). Головний редактор радіо «Місто над Бугом» Голуб. А ще – Вадим Мазурик, представник «Національної ради України. з питань телебачення і радіомовлення у Вінницькій області» (журналіст?), Світлана Василюк – керівник департаменту внутрішньої політики та зв’язків із ЗМІ (ще один «журналіст»). І, звісно, депутат обласної ради від Партії Регіонів Олексій Гаврилов. Теж «журналіст».

Ще один «вояж». Ті самі обличчя, «плюс» депутат обласної ради від Партії Регіонів Андрій Кавунець, представниця «Укрінформу» Журбенко та інші (http://ukrpolgerm.com/gallery/5/135#15). «Десятиденний навчально-методичний візит 25 медійників у Польщу, Німеччину, Чехію, Брюссель став можливим, завдяки реалізації грантової програми, що фінансується з обласного бюджету», - скромно звітує про ці події сайт товариства «Україна-Польща-Німеччина», не вказуючи однак, які кошти на це було виділено з того самого обласного бюджету. Фінансова звітність взагалі не є тією темою, про яку охоче говорить оточення Татусяка.

А це вже Франція. http://ukrpolgerm.com/gallery/9/102#26. І знову ті самі.
Тому і не слід дивуватися, що місцеві редактори і досі позитивно ставляться до одіозного представника Партії Регіонів та усієї його «команди».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.