Хто спланував захоплення Кіровоградської Обласної ради?

20 листопада 2014, 16:10
Власник сторінки
0
83
Хто спланував захоплення Кіровоградської Обласної ради?

Кіровоградські видання стверджують, що за захопленням Обласної ради 19 вересня стоїть особисто голова Обласної ради Олександр Чорноіваненко, який є головою Кір-кого обл. осередку ВО"Батьківщина"

19 вересня 2014 року кількадесят людей в камуфляжній формі увірвались в залу засідань Обласної ради, фактично зірвавши роботу сесії Обласної ради, й вимагали від депутатів проголосувати за недовіру кандидатурі новопризначеного Президентом Петром Порошенком голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка. Хто були ці люди та чи презентували вони "думку громади", як самі заявляли з трибуни - ми спробуємо розібратися з допомогою матеріалів місцевих ЗМІ.

Як повідомлялося в місцевому виданні "Кіровоградська правда" (http://korrespondent.net/url.hnd?url=http://pravda-kr.com.ua/najsvizhishe/1735-oblradu-zakhopili-za-onulivskim-stsenariem.html), невідомих людей у камуфляжі до Кіровограду завезли з сусідніх областей. Якщо вірити джерелам видання в правоохоронних органах, серед учасників штурму обласної ради були помічені й охоронці Дендропарку. Ці невідомі особи окупували залу засідань ще до початку сесії. Кожен журналіст, який приходить на апаратні наради чи інші заходи в ОДА знає, що без посвідчення туди не пройти. Що вже говорити про сторонніх осіб. Виникає логічне питання - чому 19 вересня в Обласній раді бездіяла міліція? Захопники ж, керуючись "бажанням громади бойкотувати рішення Президента про призначення Сергія Кузьменка головою облдержадміністрації", блокували засідання депутатів Обласної ради. Як зазначають в "КП", схожі методи можна було бачити і під час зміщення керівників Ленінської та Кіровської рад. Міліція тоді також не протидіяла спробам зриву.

На фото кореспондента видання "Україна-Центр" Олени Карпенко добре видно, що частина захопників Облради займалася блокуванням виходу з зали засідань. Деякі світлини дають розуміння того, хто керував цим процесом. Очевидно, це був помічник голови Обласної ради Олександра Чорноіваненка - Ігор Ковтуненко. Згідно скандальної інформації, яку в травні 2014 року розповсюдив користувач соцмереж під ніком Vendetta (http://vk.com/wall-48006537_48783), Ковтуненко, разом із кримінальним авторитетом Віктором Кліменковим ("Клим"), володіє кількома фермерськими господарствами, на полях яких вирощують опійний мак. Якщо вірити інформації Vendetta, злочинне угруповання "Шльоми" (так, нібито, іменують Ковтуненка у колі злочинців), контролює ринок збуту макової соломки в нашій області та заручилося підтримкою очільника міліції області - Анатолія Вітюка, який, нібито, є креатурою та кумом Олександра Чорноіваненка. У своєму матеріалі Vendetta надає фотодокази - Ковтуненко разом із Кліменковим та іншими членами їхнього ОЗУ підтримують Вітюка під час мітингу громадськості проти призначення останнього на посаду головного міліціянта області.   

Під час подій 19 вересня в Обласній раді п'ятеро депутатів написали заяви про відмову від мандатів, висловивши тим самим, свій протест проти силового захоплення влади. Зокрема, депутат від "Фронту змін" Ірина Малик заявила, що позаду неї "стоять обкурені й наркомани", а керують цим процесом "ляльководи". Депутатську трибуну 19 вересня займали в основному кандидати в народні депутати Микола Гречуха, Тетяна Бородіна та Андрій Лаврусь, лідер кіровоградської самооборони Микола Джоган та його помічник Володимир Муравйов. У них була одна вимога - висловити недовіру рішенню Президента щодо призначення головою Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка. Депутатів, зі словами "куль на всіх вистачить", змушували кілька разів переголосовувати, проте результат не змінився - більшістю голосів депутати обласної ради підтримали рішення Петра Порошенка. З самого ранку під будівлю ОДА підвезли два сміттєвих баки. У залі засідань захопники заявили, що кожного, хто намагатиметься покинути сесію до голосування проти призначення Кузьменка, буде люстровано. В той день не пощастило депутату обласної ради, директору професійного училища №2 Миколі Корецькому, якого люди в камуфляжі вкинули до смітника під час виходу з ОДА. Нападників не зупинив той факт, що голосування по Кузьменку вже завершилося. На фото від "УЦ" та на відео очевидців видно, що керував "вкиданням" Корецького депутат Кіровської районної ради від ВО "Батьківщина" Віталій Коваль.

Кіровоградські видання, такі, як "Кіровоградська правда", стверджують, що за захопленням Обласної ради 19 вересня стоїть особисто голова Обласної ради Олександр Чорноіваненко, який є головою кіровоградської обласної організації ВО "Батьківщина". Згідно версії "КП", події в Обласній раді є частиною одного сценарію і пройшли слідом за зміщенням керівників Ленінської та Кіровської районних рад, які не захотіли співпрацювати з депутатською більшістю, якою в цих органах місцевого самоврядування керує міська Батьківщина.


На фото 1 - Олександр Чорноіваненко (справа) разом зі своїм радником Ігорем  Ковтуненком.

Фото 2,3 - мітинг громадськості проти призначення Вітюка головним міліціонером Кіровоградської області. На підтримку Вітюка Ковтуненко і Марковський організували свій мітинг.

Фото4 - Депутата Облради Миколу Корецького  до сміттєвого бака закидає депутат Кіровської районної ради від ВО "Батьківщина" Віталій Коваль. На фото Коваль у футболці.

Фото 5 - кандидатка в нардепи, а в минулому - реалізатор кави й чаю на Колгоспному ринку Кіровограда Тетяна Бородіна активно приймала участь в подіях в Обласній раді 19 вересня

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.