Cуттєвий прорахунок Президента

07 листопада 2014, 18:44
Власник сторінки
Інженер-гідротехнік
0
135

Я не аналізую фаховість Кубіва чи Гонтарєвої. Впевнений - однакова. Та міняти керівника Нацбанку потрібно було не раніше початку виборчої кампанії.

 Не відкрию таємницю, що всі негаразди, які відбуваються в державі, в тій чи іншій мірі впливають на рейтинг Президента, тим паче в Україні, де люди ще не навчилися розмежовувати відповідальність гілок влади по їх конституційним функціям, а «демократія» в заангажованих ЗМІ часто-густо незаслужено «б’є ключом по голові». Тож спершу все валять на Президента...

 Здається, що не завжди й Президент розуміє, що «богу – богове, а кесарю – кесареве». Тим паче, що ми живемо по Конституції 2004 року, де Уряд повинен працювати та відповідати, а не по-тимошенківські пальчиком кивати на президентську команду, як це було у 2005-2009 роках...

За «проколи» в зоні АТО хто тільки не звинувачував Президента, особливо «специ», які ніколи й пороху не нюхали, тільки роками пропивали військове майно та наживалися на обрудках з територією і нерухомістю військових частин. Звинувачували в поразках, ніби українській армії протистоять іграшкові гноміки, а не озброєна до зубів російська армія зі своїми досвідченими штабами, ГРУ, ФСБ, укоріненою агентурою та заохоченими провокаторами у всіх сферах нашого буття. Та всеж: взявся за гуж - люби і саночки возити.

Я про інше. Не потрібно було в червні міняти шило на мило - Кубіва на Гонтарєву. Вийшло так, що банківська система не покращилась - навпаки, а «специ», які нічим себе в житті не проявили, крім корисливого служіння замовникам, звалили вину на Президента, бо Гонтарєва – ніби його протеже. Заангажовані писаки «забули», що Уряд повністю відповідає за фінансову політику в державі та чомусь всіх собак повісили на Національний банк.

Це спрямоване звинувачення знайшло підтримку у населення, яке довірило комерційним банкам свої вклади, та не можуть отримати ні грошей по закінченим депозитам, ні нарахованих відсотків як в гривнях, так і в доларах. Банки долари не продають, а у вуличних мінял – бери скільки потрібно. І всі міняли під прикриттям банків. Уряду ніби й немає. Проблемні комерційні банки (а такі майже всі) на питання зневірених вкладників (чому?) відповідають, що винен Нацбанк - гроші зняв на АТО, валюту не виділяє, не вводить третій місяць тимчасову адміністрацію, обіцяє ось-ось фінансову поміч, два місяці чекаємо додаткової провірки, не виділяє гривні для Фонду гарантування вкладів,.... І ніякої відповіді на запитання – коли? де? скільки?

Я не аналізую фаховість Кубіва чи Гонтарєвої. Впевнений - однакова. Та міняти керівника Нацбанку потрібно було не раніше початку виборчої кампанії. Тоді результати виборів були б інші. БПП - не менше 25%, а «Демфронт» - не більше 20. А це вже, як говорять в Одесі, інша ситуація. Державні політики повинні приділяти увагу і стратегії, і тактиці. Якщо Порошенко особисто вирішив у червні замінити очільника Нацбанку – це півбіди, поправимо. Якшо ж по підказці близького «генія», то це вже біда, бо таке пропонувати міг тільки «геній злий».

Чому цей прорахунок суттєвий? Тільки тому, що його результати ще проявляться в негативній для суспільства формі, що відчуємо всі.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.