Скасування депутатської недоторканності - «випробовування на міцність»

05 листопада 2014, 14:36
Власник сторінки
Народний депутат України
0
62

Сьогодні громадяни чекають від новообраного парламенту чітких дій у всіх важливих для держави напрямках. Суспільство вимагає перейти від обіцянок до реальних дій.

Сьогодні громадяни чекають від новообраного парламенту чітких дій у всіх важливих для держави напрямках. Суспільство вимагає перейти від обіцянок до реальних дій.

Тому нова Рада повинна виправдати сподівання народу, який довірив їй долю України.

Новий парламент має довести, що дійсно бажає докорінно змінити уявлення про владу та державну службу, до представників яких, довіра і повага людей, на жаль, похитнулася.

І починати варто, як то кажуть, з себе. Саме тому скасування депутатської недоторканності є одним з основних завдань, яких вимагає сьогодення. Адже саме за це боролися учасники Революції Гідності.

Безумовно, процес очищення влади вже запущено – вступив у дію закон про люстрацію. Залишилося ще зняти недоторканність з депутатів.

Ситуація, коли люди йдуть у парламент лише для того, щоб отримати захист – є неприпустимою. Депутатство не повинно бути індульгенцією на всі випадки життя.

Перед законом мають бути рівними всі – і депутати, і пересічні громадяни, і судді, і прокурори. Не виключення – і представники найвищих посад у державі.

Впевнений, що рішення про скасування депутатської недоторканності найближчим часом буде прийнято. Адже зараз у новому парламенті зібралося багато проєвропейськи налаштованих сил, пріоритетом для яких є забезпечення стабілізації ситуації в державі та її сталого розвитку.

І саме скасування депутатської недоторканності буде доказом того, що цей парламент дійсно прагне дієвих змін. Що депутати прийшли до влади не для задоволення власних потреб, а для того, щоб гідно представляти інтереси народу, чесно виконати всі взяті на себе зобов’язання.

Це буде свого роду «випробовуванням на міцність» для нинішніх політичних сил. І від того, чи складуть вони його, залежать подальші доля і шлях України.

Або ми і далі топтатимемося на місці, житимемо в країні, де процвітає кругова порука, корупція і вседозволеність, або вирвемося нарешті з цього замкнутого кола і прямуватимемо до світлого європейського майбутнього.  

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
ТЕГИ: парламент,прокурор,уряд,Верхована Рада,Ткачук,депутатська недоторканність,судді
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.