Зустріч з Ярославом Федорчуком в Інституті Журналістики

22 жовтня 2014, 14:21
Власник сторінки
студентка КНУ
0
165

«...Дякую, що нема колективного розуму. Але є колективне безумство! Хтось має дати розум іншим».

3 жовтня 2014 року до студентів Інституту Журналістики завітав Ярослав Петрович Федорчук – український політик та громадянський діяч, народний депутат, один із засновників ВО «Батьківщина», почесний доктор Луцького національного технічного університету, член Національної спілки письменників України. Ярослав Федорчук презентував студентам документальний фільм «Вони боролися до загину», знятого за власним сценарієм.

 

Стрічка присвячена подіям, які відбувалися під час революції в Україні 1917-1920 рр. Фільм допоміг відтворити у пам'яті ті страшні події і більше зрозуміти трагедію того часу. Він звернув увагу на героїзм бійців, на їхню хоробрість та витримку. «Де б не жили українці їхня свідомість і бажання мати свою власну державу завжди пробуджувались», – каже Ярослав Петрович. Після перегляду фільму студенти мали можливість ставити питання, відповіді на які були не менш цікавими.

Дуже вразила відвертість українського діяча. «Доти будуть продажні депутати, доки будуть продажні виборці»,– наголосив він і додав: «Влада проявляє сутність людини, а не псує її». Таку щирість від високопоставленої людини не часто можна побачити власними очима і Ярослав Федорчук одразу викликав довіру до себе.

 

Також не можна було оминути розмов про сьогоднішню ситуацію в країні. «Яка б не була Росія, вона ніколи не змінюється. Ніколи вона не приходила в Україну, як друг. Завжди були тільки слова,слова і ще раз слова. Усім нам відомий вислів : «Російська демократія закінчується там, де починається українське питання». По довготривалості ненависті Росії до України Росія може зайняти перше місце в книзі рекордів Гіннеса. Москва завжди переписувала історію. Завжди загарбник знищує історичну пам'ять про героїв, борців за державу».

 

На запитання щодо того, як політикам повернути довіру народу Ярослав Петрович відповів: «Джефферсон казав:«Мистецтво управління – мистецтво залишатись чесним», а Конфуцій писав:«Основне завдання володаря – підіймати достойних і виганяти недостойних». Суд звільнює від відповідальності Садовника – командира беркутівців, які розстрілювали Майдан. Чи після цього будуть вірити владі? До тих пір, поки не буде чесності і реформ, не буде довіри...Вороги України є і зараз у Верховний Раді».

 

«...Дякую, що нема колективного розуму. Але є колективне безумство! Хтось має дати розум іншим». Студенти були дуже вдячні і навіть прочитали вірш В.Баранова «Українці мої». Це вразило і самого політика, який підвівся з місця, щоб виразити повагу.

 

Зустріч із Ярославом Федорчуком була дуже корисною, адже приємно бачити розумну людину, зацікавлену в історії свого народу і в майбутньому своєї країни. Сподіваймося, що Ярослав Петрович – людина свого слова і зможе допомогти Україні в скрутну годину. Ця зустріч справді надовго запам'яталася студентам 1 курсу журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.